Автоключари: Невъзпятите герои сред нас

Автоключари

Автоключари: Невъзпятите герои сред нас.

Те може да не спасяват животи всеки ден или дори изобщо да излагат живота си на карта, но специализираните автоключари понякога са невъзпятите герои, които забравяме да разпознаем. След като прочетете това обаче, може никога да не гледате на тази професия в същата светлина. Това е така, защото сте на път да научите как автоключарите понякога са тези, които спасяват положението, по начини, които никога не сте си представяли!

Автоключарите помагат на хората всеки ден

Разбира се, пожарникарите редовно се втурват в горящи сгради, за да спасяват хора. Разбира се, полицаите се занимават с опасни престъпници през цялото време. Но понякога… не често, разбира се… дадена ситуация може просто да изисква услугите на автоключар и никой друг. И техните услуги понякога могат да надхвърлят простото подпомагане на водача да получи достъп до колата си или да му помогнат да се върне на пътя. Разбира се, те правят тези неща всеки ден, но от време на време автоключарите също стават герои. Ето как…

Понякога автоключарите са герои… Ето защо:

Вземете например случай, който се случи миналата седмица. Млада майка приключваше с покупките си и се отправи към паркинга с 15-месечния си син и торбите си с продукти. Тя закопча сина си в столчето за кола, след което започна да подрежда чантите си, подготвяйки ги да влязат в колата. Светлините на колата й мигаха и тя вдигна очи точно навреме, за да види сина си в колата, държащ ключовете за колата. Току-що беше заключил вратите! Тъй като синът й беше заключен в колата и държеше ключовете, майката беше обезумяла. Тя и приятелят й, който също пазарувал и бил паркирал наблизо, се опитали да накарат момчето да отключи колата.

Момче, заключено в колата, се кикоти. Мама извън колата изпада в паника.

Момченцето обичаше да натиска бутони и затова се заключи в колата на майка си. Естествено, майката и нейната приятелка смятат, че могат да убедят малкото дете да натисне другия бутон, който отключва колата. Чрез пантомима и крясъци през прозореца на колата към щастливото дете, двете жени направиха всичко възможно, за да накарат момчето да отключи колата с натискане на другия бутон. „Не, другият бутон!“ продължаваха да казват на момчето.

Момчето, мислейки, че всичко е игра, се смееше и се смееше… но просто не натискаше правилния бутон. Той обаче продължи да натиска „заключване“ на ключодържателя на колата. Накрая той изпусна брелока и той беше недостъпен, защото беше вързан за седалката си.

Беше извикана пожарната служба.

Пристигна пожарната служба и това направи особено щастливо малкото дете в колата. Без да осъзнава затрудненото си положение и опасността, която представлява, момчето продължи да се кикоти.

Ако момчето е било в реална опасност или е било бедстващо, пожарната нямаше да се поколебае да нахлуе в колата. Щяха да използват сила върху Audi-то на жената и в крайна сметка да нанесат доста щети. Нещо повече, нейният A4 имаше супер високотехнологична система за сигурност. Взломяването би причинило всякакви щети на това, както и на физическата структура на колата. Инструментите на пожарникарите биха повредили колата по такъв начин, че ремонтът й ще се превърне в основно съображение. Затова я посъветвали да ползва услугите на автоключар.

Най-накрая бяха повикани автоключари… Успех!

Пожарникарите всъщност работеха редовно с автоключар, така че го повикаха на място. Той всъщност работи с тях безплатно (герой!). Използвайки въздушни възглавници, клинове и пръти, ключарят постигна това, което никой друг не успя този ден: той влезе в колата, без да нанесе дори и малко повреда. Той успя да отвори колата на жената и майката се събра със сина си… който между другото все още се кикотеше!

И за да завърши своя момент на герой, ключарят ще дари малко ключарско оборудване на противопожарната служба. И той ще се намеси и ще ги обучи да го използват.