Адвокатски услуги по наказателно право

адвокат по наказателно право

Адвокат по наказателно право

Ако сте заподозрян или обвинен в престъпление, адвокат по наказателно право могат да ви представляват, за да се уверят, че вашите законни права са защитени и да представят вашия случай в съда, за да сте сигурни, че ще получите справедливо изслушване.

Какво е наказателно право?

Наказателният закон определя определенията за престъпления и правилата и процедурите, които се прилагат, когато:

  • полицията разследва престъпление, за което твърди, че сте извършили
  • органите на прокуратурата ви обвиняват и
  • трябва да се явите в наказателен съд

Ако признаете престъплението или бъдете признати за виновни, съдът ще ви наложи наказание, вариращо от глоби, обществени заповеди и лишаване от свобода. Адвокатите по наказателно право ще ви помогнат, ако сте заподозрян или обвинен в престъпление.

Когато полицията твърди, че сте извършили престъпление, адвокатите могат да Ви представляват, за да се уверят, че вашите законни права са защитени и да представят вашия случай в съда, за да сте сигурни, че ще получите справедливо изслушване.

Кога трябва да се свържа с адвокат?

Свържете се с адвокат веднага щом разберете, че сте обвинен в престъпление. Независимо дали сте невинен или виновен за престъпление или нарушение на пътя, имате нужда от подкрепата на специализиран адвокат по наказателно право веднага щом разберете, че сте заподозрян или обвинен в престъпление. Трябва да се свържете с адвокат дори преди да говорите с полицията или да отидете в полицейски участък (ако е възможно), за да може да ви каже какво да очаквате и да обясни какви са вашите права.

Защо трябва да имам адвокат в полицейското управление?

Да бъдете заподозрян в криминално престъпление и да бъдете разпитан от полицията, било то в полицейски участък или на друго място като дома ви, може да бъде непознато и страшно преживяване, така че е важно да имате подкрепата на адвокат веднага колкото е възможно.

Вашият адвокат е там, за да представлява вашите интереси и да гарантира, че правата ви са защитени. Адвокатите са независими от полицията, така че винаги ще съветват какво е най-добро за вас и вашия случай. Ваше законно право е да имате безплатен адвокат, докато сте арестуван или доброволно посещавате полицейски участък, или бъдете разпитван от полицията, като заподозрян, навсякъде.

Какво представлява правната помощ ?
  • Ако сте обвинен в криминално престъпление, може да имате достъп до правна помощ.
  • Ако отговаряте на условията за правна помощ, това означава, че държавна агенция – Агенцията за правна помощ – ще плати на вашия адвокат част или всички ваши правни такси.
  • Правната помощ също зависи от естеството на престъплението, в което сте обвинени, и пред кой съд трябва да се обърнете. Може да се наложи да платите вноска за съдебните си разноски на Агенцията за правна помощ.
  • Адвокатите по наказателно право могат да ви помогнат да кандидатствате за правна помощ.
  • Ако не отговаряте на условията за правна помощ, може да поискате да инструктирате адвокат на частна основа срещу заплащане на такса.
Магистратски съдилища

Ако Ви бъдат повдигнати обвинения, ще бъдете помолени да се явите пред магистратски съд. Това е мястото, където се съдят за по-леки престъпления (например леки наказателни щети или превишена скорост). В магистратския съд няма съдебни заседатели.