Библиотека у дома. Оригинални идеи как да подредим книгите в дома си (първа част)

библиотека вкъщи

Имате проблем с организирането на библиотека у дома– не ви стига място или търсите оригинални и необикновени решения? На вашето внимание представяме няколко интересни проекта за библиотеки вкъщи, които да се съчетават с интериора и да ви помогнат да икономисате място.

Книжна стълба. Библиотека у дома.

Идеята да се използва стълбата като библиотека у дома освен оригинална е и лесна за изпълнение, тъй като не изисква някакви сериозни усилия. Разбира се, подобна библиотека у дома ще може да се направи само в къща или вила, където има голяма стълба към горния етаж.

Отстрани на стълбата можете да долепите дървени рафтове и стойки, на които да наредите книгите си. Трябва да внимавате обаче върху тях да не пада пряка слънчева светлина – от нея хартията пожълтява и колекцията ви от книги ще загуби привлекателния си външен вид.

Врата-библиотека

Изключително интересно решение за организиране на книги е да се използват стените около вратите или дори прозорците в дома. Стените могат да бъдат запълнени с книжни рафтове. Находчива за реализиране идея, която ще позволи максимално рационално използване на интериорното пространство. Представете си само колко стилно ще изглежда библиотеката ви . Когато минавате през вратата, вие все едно ще навлизате в проход, изграден от книги. Апартаментът ви ще придобие наистина оригинален вид – гостите ви ще бъдат смаяни, когато за първи път видят вашата страхотна “врата-библиотека”.

Секретни книжни рафтове

Ако сте почитатели на романите на Александър Дюма, със сигурност можете да си представите скрити в стените панели и книжни шкафове, които отварят тайни ходове…

Вижте втората част на тази статия тук!

Вашият коментар