Витамин B12 и ползите от инжектирането му в организма

Витамин B12

С какво може да ни помогне инжекционно Витамин B12?

Интравенозната и интрамускулна терапия REVIV е разработена от медицински специалисти от световна класа. Това е медицински доказана, балансирана, с висока чистота смес от лекарствени продукти, различни електролити, витамини, антиоксиданти. Благодарение на уникалните си формули и активност, REVIV терапията осигурява изключително безопасен и ефективен резултат, чрез Инжекционно Витамин B12.

Вие можете да дадете на тялото си естествен енергичен тласък с инжекция витамин В12 и да прекратите зависимостта си от стимуланти като кафе и енергийни напитки. Независимо дали искате да подобрите спортните си постижения, да допълвате диетата си или да управлявате дефицита на В12, тази витаминна инжекция ще Ви помогне. Освен, че инжекцията с витамин B12 ще Ви зареди с енергия, този витамин също така помага за укрепване на имунната Ви система и Ви позволява да живеете живота си пълноценно.

Инжекционно Витамин B12 може да помогне на тялото да регулира цикъла на съня, настроението и апетита и да Ви осигури допълнителна доза енергия. Доставена интрамускулно, инжекцията с витамин В12 заобикаля храносмилателната система за незабавни ефекти, които ви карат да се чувствате енергизирани.

Смята се, че дефицитът на витамин В12 се среща у почти всички нас днес. Често може просто да не сме наясно с това, тъй като кръвната проба, взета по време на медицински преглед, може изобщо да не покаже дефицит. Това е така, защото кръвният тест не може да помогне да се определи дали тялото усвоява B12 точно там, където е необходимо или ако нервната система има недостиг на правилния тип витамин B12.

Може да се случи, въпреки привидно нормалните резултати от анализа, да има някакъв неврологичен проблем или друг симптом, който показва дефицит на витамина. 

Защо се нуждаем от правилния тип витамин В12 и как да поддържаме запасите си от този витамин?

 Често значението на витамин В12 се подчертава специално за вегетарианци и вегани. Всъщност обаче не е точно така. Витамин В12 е основен витамин за абсолютно всеки човешки организъм, независимо от хранителните му предпочитания. 

Витамин В12 помага за нормалното функциониране на нервната система. Той осигурява енергийния метаболизъм, грижи се за нормалното функциониране на имунната система и помага за предотвратяване на анемия. B12 е изключително важен за образуването на червени кръвни клетки. Важно е да знаем, че не всички форми на витамин В12 са подходящи за прием.

Как да направите най-добрия избор за Вашето здраве?

Само две форми на витамин В12 са активни в човешкото тяло: метилкобаламин и аденозилкобаламин, които трябва да се имат предвид при избора. 

B12 може да се намери в голямо разнообразие от форми, от прахове до капсули и спрейове за уста. В много случаи се използва директно инжектиране на витамин В12 в кръвта. 

Тъй като усвояването на витамин В12 започва в устата, се препоръчва да се отдава предпочитание на приемането му в течна форма, за да се осигури по-добро усвояване. 

Предимства на метилкобаламин и аденозилкобаламин пред други форми

Това са нетоксични и активни форми на В12, които са много силно усвоими и следователно по-ефективни и могат да осигурят необходимата подкрепа на тялото. Метилкобаламинът и аденозилкобаламинът са единствените коензими В12, които са метаболитно активни в телесните тъкани. Също така, това са естествени (не синтетични) форми, които лесно се усвояват от тялото.

Витамин В12 е от съществено значение:
  • за нормалното функциониране на нервната система;
  • за нормален метаболизъм на аминокиселини;
  • за подкрепа на имунната система;
  • за образуване на червени кръвни клетки;
  • за здравето на червата;
  • за производство на енергия;
  • за подпомагане здравето на сърдечно-съдовата система;
  • за облекчаване на умората и изтощението;
  • за профилактика на анемия;
  • за облекчаване на тревожност, депресия, биполярност и други неврологични състояния.