Всичко, което трябва да знаете за интравенозната терапия с витамин IV

интравенозната терапия с витамин IV

Понякога може да се почувствате като работа на пълен работен ден, като просто се грижите тялото ви да остане здраво и да получава всички хранителни вещества и хидратация, от които се нуждае. В края на краищата, вашето тяло е машина, то е изключително сложна и динамична. И както повечето инструменти и машини, вашето тяло изисква постоянни грижи и внимание, за да продължи да функционира, да се чувства и да изглежда по най-добрия начин. Затова е можете да се погрижите за него с интравенозната терапия с витамин IV.

Хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае ежедневно

Витамини, минерали, микроелементи, аминокиселини, хидратация, антиоксиданти и електролити са само малка част от многото хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае ежедневно, за да изглежда, да се чувства и да функционира оптимално. За щастие има по-прости начини да гарантирате, че тялото ви получава това, от което се нуждае, отколкото натрапчивото проследяване на приема на микроелементи. Интравенозното хранене е едно от най-директните и ефективни средства за доставяне на основни хранителни вещества на тялото ви наведнъж, без да е необходимо да жонглирате с безброй бутилки с витамини, добавки и прахове.

Какво да очаквате от интравенозна инфузионна терапия

Точната продължителност на интравенозната терапевтична сесия варира в зависимост от вида на инфузия, избран от всеки пациент, както и от това колко инжекции се прилагат. Витаминните инжекции обикновено могат да се прилагат доста бързо, но инфузионната терапия обикновено отнема малко повече време.

Може да почувствате леко щипане, причинено от иглата около мястото на инжекцията, но не трябва да усещате дразнене или отрицателни ефекти след като инжекцията приключи и трябва да можете да излезете от офиса и да продължите деня си, чувствайки се страхотно .

Всеки ще почувства ефектите от интравенозната инфузионна терапия малко по-различно. Какво ще изпитате след лечението ще зависи от избрания специфичен капков капков разтвор и специфичния ви телесен състав. Въпреки това, почти всеки се радва на предимствата на интравенозната инфузионна терапия почти веднага. Тъй като тялото ви е в състояние да абсорбира хранителните вещества незабавно. Може да се наложи да планирате няколко сесии, за да създадете по-дълготраен ефект и по-задълбочено почистване и лечение на тялото.

Безопасна ли е IV интравенозна терапия?

IV терапията има много предимства за своите потребители. Не са известни рискове, свързани със способността на тялото да абсорбира висока концентрация на витамини и хранителни вещества. Съществуват обаче няколко дребни риска, свързани със самото инжектиране с игла. Някои от тези рискове и странични ефекти са сравними с тези от вземане на кръв за лабораторен тест. Или интравенозно приложение по време на болнична процедура.

Както при всяка подобна процедура, съществува малък риск стената на вената. Тя може да бъде перфорирана или разкъсана от иглата поради съдова чупливост. Това може да доведе до изтичане на течност в околното пространство. Може временно да причини леко подуване или синини около мястото на инжектиране; може също така да почувствате леко парене около иглата, което ще изчезне, когато IV се премести в друга вена. Ако имате малки или трудни за локализиране вени или сте имали предишни затруднения с други интравенозни инжекции или вземане на кръв, може да не сте добър кандидат за интравенозната терапия с витамин IV..