Екскурзия в София за Коледа

тур София

Тур София – Празничният сезон е пред нас. И ние сме тук с най-обширния списък от празнични коледни места, съставян някога, включително коледни базари, благотворителни базари, ледени пързалки, опции за празнични покупки и много други! Пригответе се за вашата Коледа в София!

Декември тур София

Сега трябва да бъдем честни. София не е известна като ваканционна дестинация, нито с прекрасната си украса или доминиращата празнична атмосфера. Ако не друго, липсата на ваканционен дух във въздуха стана донякъде синоним на града. Тази година обаче изглежда, че нещата се променят.

Има осезаемо увеличение на коледните тематични локации и зимни дейности в града. Така че, ако сте избрали София за вашето ваканционно градско бягство, Ви очаква удоволствие! И със сигурност се надяваме на сняг, който да допълни празничното настроение!

Коледни базари в София

Кой не обича коледните базари и чаша греяно вино? Тази зима имаме много възможности за избор. Да купувате подаръци и да се наслаждавате на вкусни храни и напитки, докато слушате музика на живо – какво да не обичате?

Немски Коледен базар в София

Това беше първият и дълги години единствен коледен базар в града. Може да звучи странно, но коледните базари не бяха част от българската коледна традиция до последното десетилетие. Случва се от 12 години и вече е част от традицията. Естествено, това е и най-известното ваканционно място тур София. Ще го намерите в Градската градина (пред Народния театър).

Той посреща възрастни и деца с много различни щандове с храна и напитки, работилница, фото кабина и сцена, с различни дейности, включително театрални представления за деца, посещения на Дядо Коледа и популярни български поп и джаз певци в вечерите. Отворено от 18 ноември до 22 декември, ще можете да го посетите всеки ден между 11:00 и 22:00 часа.

София Коледа Фест

Ние обожаваме тази нова идея! Намира се в парка точно зад НДК. Това е място за театрални представления, циркови представления, концерти, зимни фермерски пазари, а също и вашето място да гледате футболен мач от Световното първенство. Отворен е за посетители всеки ден от 18 ноември до 18 декември. През делничните дни отваря в 12 ч.. В събота и неделя от 11ч.

Площад Славейков – Коледен парк

Друго прекрасно централно местоположение. Нямаме много информация за този конкретен, освен че се очаква да отвори врати на 1 декември и да работи до края на месеца! Бъдете празнични!

Хранителен пазар на улица Съборна | Фест на коледната храна

Това също ще се случи за първи път. От 1 декември до 8 януари това благотворително събитие е изцяло за храна. „Топла Коледа с усмивка за нуждаещ се” е мотото на този пазар. Изтъкнати български готвачи ще представят своите ястия и ресторанти. Посетителите ще могат да даряват за добри каузи. Ще го намерите на улица Съборна.

Други коледни базари в София

Общо 10 коледни базара ще има в София тази година. Ако се настаните в райони извън центъра, имате още няколко възможности – коледните базари в Северния парк, парк Герена и пазара на Римската стена в Лозенец.

София леден парк в Княжеската градина

Запазихме най-доброто за накрая. Най-голямата ледена пързалка на Балканите ще отвори врати в сърцето на българската столица. Точно пред иначе противоречивия Паметник на съветската армия, паркът ще се превърне в истинска зимна страна на чудесата. Леденият парк е създаден по модела на известния леден парк във Виена. Той ще отвори врати на 1 декември и ще посреща посетители поне до края на февруари. Входната такса ще бъде 20 лв. (около 10 евро) за 2 часа. От 1 януари входът за деца ще бъде безплатен между 9 и 11 часа.