За модата и за стила

Стилът

Стилът

За модата няма значение дали тенденцията е грозна, дали не противоречи на Вашата личност, дали не ласкае фигурата Ви, дали цветът, който е модерен в сезона, изобщо не Ви отива, трябва да го съчетаете за да се смятат за модерни.

Конкретен, отличителен или характерен начин или форма на конструкция или изпълнение във всяко изкуство или произведение: нейната картина започва да показва личен стил.

Стилът, от друга страна, се счита за по-постоянен и вечен, тъй като не е необходимо да се променя. Това може да се промени само когато човекът или този стил или личност бъдат предефинирани. Стилът не зависи от облеклото; може да се асоциира с всичко, което ви кара да изглеждате стилно, било то уникален начин на говорене, уникален набор от аксесоари, уникален начин да се носите и т.н.

Стилът не зависи от облеклото

Един стилен човек не трябва да се интересува какво е на мода сега. Те ще се интересуват повече от това, което подхожда на тяхната физика, тон на кожата или цвят на косата и т.н. Стилният човек показва отлична способност да комбинира индивидуалност с конформизъм. Има добро разбиране на силните и слабите страни на тялото си и най-вече интелигентност и силно чувство за себе си. Стилът обаче може да се разглежда и като продължение на модата. Тъй като можете да вземете това, което е на мода, и да го включите в собствения си стил. Като му придадете съвсем различно усещане.

В своята задължителна нова книга „Корените на стила“ базираната в Ню Йорк дизайнерка Изабел Толедо казва, че „модата е ефимерна. Това е ароматът на деня и е полезен за подхранване на стилното ви вдъхновение. Когато се чувствате като бензина ви е свършил. Модата е лесна за прилагане, защото всичко е повърхностно. Модата може да бъде най-демократичната от всички форми на изкуство, защото всички трябва да преминаваме през ритуала на обличане всеки ден.