Зониране на мебелите в кухнята.

мебелите в кухня

Мебелите в кухня. Кухнята е сърцето на дома, тъй като там всеки ден се събира цялото семейство. За да направите престоя си там удоволствие, струва си да обмислите помещението още преди началото на ремонта. Благодарение на този подход е по-лесно да се оборудват всички водопроводни комуникации и електричество за конкретни желания.

Зонирането е първото нещо, което трябва да направите, когато решавате какви да са мебелите в кухнята. Всичко в кухнята трябва да е удобно за Вас. Важно е всички прибори и уреди да се поберат, да има достатъчно свободна, работна повърхност.

Определете къде ще бъдат разположени зоните за съхранение (шкафчета, рафтове, хладилник), обработка на храна (маса или друга работна повърхност), приготвяне на храна (печка), трапезария, транзитна зона. За всяка домакиня редът на процесите ще бъде различен, така че кухнята трябва да отговаря на правилата на ергономията.

1.Помислете колко място сте готови да отделите за кухнята.

  1. Изчислете колко прибори са необходими за редовна употреба, готвене и „специални поводи“.
  2. Вземете решение за броя и видовете домакински уреди.
  3. Пребройте малки домакински уреди, различни устройства и аксесоари за тях (хладилник, място за бутилки, контейнер за боклук и др.).

Помислете колко инвентар обикновено съхранявате и как го правите. Помислете къде е по-удобно да поставите тестени изделия, зърнени храни, чай и кафе, сладкиши, зеленчуци, масло, подправки. Обмислете всяко малко нещо, защото то е важно за домакинята в кухнята.

Погрижете се за нюансите, като например къде да съхранявате салфетки и поставки. Или къде да поставите кофата за боклук.

Комплектация на мебелите в кухня

Основата на кухнята е така нареченият работен триъгълник, около който е изграден кухненският комплект. Необходими са и поне 2 подови шкафа за съхранение на кухненски прибори и хранителни стоки, стенни шкафове. Има обособен кът за хранене.

За максимален комфорт, в допълнение към минималния комплект, поставете: съдомиялна машина, кафе машина, мелница за отпадъци, фурна, микровълнова печка, чекмеджета за прибори, поставки за бутилки и още кутии.