Идеи за инвестиции – част 1

Идеи за инвестиции – никак не е лесно еднозначно да се отговори на въпроса какви инвестиции в бизнес идеи в днешно време са най-перспективни. Икономическата ситуация е нестабилна в резултат на световната криза. Така например, преди години инвестицията в строителството почти винаги означаваше сигурна печалба. Положението обаче чувствително се промени и днес подобен вид начинание е по-скоро рисковано.Виждаме, че цените на апартаментите са константно високи, а банките все по-трудно отпускат изгодни кредити въпреки агресивните реклами.

При тези тенденции да реши самостоятелно човек в каква бизнес идея да инвестира парите си е доста трудно. Особено ако за първи път се захваща с това. Най-напред трябва да познавате основното правило при инвестирането на пари – колкото по-голям е рискът, толкова по-богата е печалбата. Друг изключително важен момент е, че за да има успех и приходи инвеститорът трябва да разполага със собствено помещение и оборудване. След като се сдобие с необходимото работно пространство и техника, инвеститорът може да помисли за идеята. Влагане на пари в бизнес проект на някой бързоразвиващ се отрасъл.

И така, нека помислим къде е изгодно да инвестираме?

Бизнес в сферата на потреблението

Нека анализираме мненията на експертите и да си съставим своеобразен рейтинг на бизнес възможностите. Първо място в него ще заеме секторът на услуги и стоки, от които потребителите физически не могат да си позволят да се откажат дори и в най-трудните времена. Към тях можем да отнесем следните сфери:

– заведения за обществено хранене и столови;

– сервизи за техническо обслужване на автомобили;

– фризьорски салони, предлагащи разнообразни услуги на достъпни цени;

– ателиета за химическо чистене и пране или фирми за почистване на домове и офиси.

– частни медицински учреждения и лаборатории.

Ако желаем да инвестираме в сферата на производството, най-изгодни дейности са производството на хранителни продукти, играчки, както и дрехи за деца и възрастни…

Бизнес в интернет

Вижте втората част на тази статия тук!

Вашият коментар