Идеи за почивки през зимата (първа част)

идеи за почивка през зимата първа част

5 Идеи за почивки през зимата

Зимата в Европа има идеално места с много идеи за почивки през зимата е различна: на север тя се изразява със силни снегопади и мрачни седмици, Средиземноморието се отличава със слънчево време, а в централната част цари уютна коледна атмосфера. Това е най-подходящото време за посещение на европейски мегаполиси или живописни малки градчета – можете да обиколите много интересни места, където през зимните месеци няма наплив от туристи.

Абиску, Швеция

Най-отдалеченото място в северна Европа, до което можете да стигнете с влак е Абиску в Лапландия. Това е истинска находка за любителите на суровата зима. Слънцето през декември и януари не се показва в продължение на седмици. Именно поради тази причина Абиску е едно от най-добрите места в света за наблюдаване на спиращото дъха северно сияние. Туристите могат да правят страхотни разходки из националния парк Абиску с кучешки впрягове и да посетят известния “Леден хотел”.

Рованиеми, Финландия

Това чудесно градче е известно още като “резиденцията на Дядо Коледа”. Тук можете да срещнете прочутия северен елен, който прави зимната коледна атмосфера още по-празнична. В Рованиеми се намира един от най-известните музеи в цяла Европа – прочутият “Арктикум”.

Атина, Гърция

Всички недостатъци от лятната почивка в столицата на Гърция ще бъдат забравени през зимните месеци – тълпите туристи, високите цени, голямата жега, замърсяването на въздуха. Именно през зимата ще имате възможност истински да се насладите на античните забележителности на прекрасната Атина и да се запознаете с местната култура.

Копенхаген, Дания

По време на приказната зима в Европа задължително трябва да посетите дома на Ханс Кристиан Андерсен. В центъра на Копенхаген се намира и паркът за развлечения Тиволи, построен през XIX век. Тук можете да се насладите на романтиката на Коледа и да се сгреете с празнични илюминации и местни вина. Ако успеете да си направите резервация няколко месеца по-рано, ще можете да опитате и кухнята на най-добрия ресторант в света – “Нома”.

Коледните панаири в Германия и Австрия

Вижте втората част на тази статия тук!

Вашият коментар