Избираме най-добрата храна за кучета

най-добрата храна за кучета

Храната от икономична класа не се препоръчва за продължително хранене на растящ организъм, който изисква повишено количество витамини и минерали.

Изборът на храна зависи от породата на Вашия домашен любимец. Така например дакелите, йорките, чихуахуа, играчките териери и други представители на миниатюрни породи са предразположени към сърдечни проблеми, така че високото съдържание на флуор и калций е особено важно в диетата им.

Храненето на представители на големи породи, като санбернар, дог, алабай, кавказка овчарка, мастиф, трябва да бъде насочено към правилното формиране на опорно-двигателния апарат.

Кученцата са много по-активни от повечето възрастни кучета, така че трябва да имат достатъчно протеини и въглехидрати в диетата си. Количеството безполезни компоненти (пшеница, соя, царевица) трябва да се сведе до минимум. Освен това такива съставки често водят до стомашно-чревни проблеми.

Най-добрата храна за кучета

Сухата храна се въвежда в диетата на кученцата, като се започне от 6-8 седмична възраст. Когато пораснат, всички допълнителни храни се отстраняват и сместа се превръща в основа на цялото хранене на животните.

Немски пастет Happy Dog NaturLine е подходящ за кученца от всички породи от 20-та седмица от живота. Производителят предлага няколко вкуса за избор: агнешко с ориз, пуешко, пилешко и патешко, телешко с ориз, заешко. Рецептите за зърнени храни съдържат 4% ориз.

Консервираните храни се произвеждат по патентована технология без консерванти, соя, изкуствени оцветители или ГМО. Съставът е извън съмнение: съдържа месо, субпродукти, минерали (мед, манган и цинк) и 0,1% инулин.

Усвояемостта на този фураж надхвърля 90%, а всички използвани съставки се доставят от фермите.

Ползи:

  • висококачествен месен състав;
  • минерални добавки;
  • разнообразие от вкусове;
  • подходящ за кученца от всички породи.

Минуси:

  • не се продава навсякъде;
  • предлага се само в малки опаковки от 85 g.

Happy Dog NaturLine е добър пастет за кученца. Въпреки това, много собственици намират формата за освобождаване от 85 g за неудобна.

Brit Care Puppy Lamb & Rice е супер първокласна пълноценна храна за предразположени към алергии кученца от всички породи на възраст от 4 седмици.

Още от най-добрата храна за кучета тук.