Инструменти за чистене на под – висококачествено оборудване

инструменти за чистене на под

Оборудване за почистване на подове – инструменти за чистене на под и още

Закупувайки висококачествено и професионално оборудване, вие значително подобрявате качеството на извършваното почистване от вашата почистваща фирма.

Ако оборудването и химикалите са закупени за домашна употреба, тогава домакинята печели огромно количество свободно време в замяна на малка инвестиция. Във всеки случай подобна инвестиция е напълно оправдана.

Ръчно почистване на подове

Оборудването за ръчно почистване на подове помага да се извърши сухо и мокро почистване ефективно и с най-малко време и усилия. Позволява ви бързо да елиминирате всякакъв вид замърсяване и да поддържате постоянна чистота в стаята.

На първо място, трябва да вземете решение за метенето на подовете с инструменти за чистене на под със синтетичен косъм с дължина 10 см върху буково блокче са удобни за използване в силно замърсени зони (работилници, складове и др., когато не е възможно да се използва метачна техника). Или на места с голям поток от посетители, например изложбени павилиони, търговски площи и др., където след голяма тълпа от хора остава много боклук.

Устойчивите на абразия косми Ви позволяват да почиствате не само на закрито с гладки и абразивни подове, но и на открито за метене на тротоарни плочи, асфалт и др.

В магазини, офиси, лобита на хотели, болници, барове, ресторанти и др. Необходимо е постоянно да се почистват малки отпадъци, случайно оставени от служители и посетители.

В този случай е удобно да се използват леки пластмасови контейнери за лъжици с четка. Боклукът се измита в затворен контейнер и не е нужно чистачката постоянно, след всяко метене, да изсипва разпръснатия във всички посоки боклук от кофата за боклук.

За помещения с равни, гладки или например полирани подове се препоръчва използването на камбали със синтетични мопове – 100% акрил.

Благодарение на плътното си прилепване към пода и „статичния” ефект, те събират прах и пясък добре, без да оставят прашни ивици или ивици по пода.

Невъзможно е дори да си представим, че количката за почистване включва стар дървен моп с трески и мръсен чул, който оставя ивици и мъх по пода. За да избегнете тази ужасна картина, трябва да изберете правилния моп, писия, четка и замазка за вашия комплект за почистване.

Моп за подове

Най-разпространеният инструмент за чистене на под си остава мопът, моделът „Kentucky“, изработен от 100% памук, който абсорбира добре влагата и събира мръсотията, без да оставя ивици или нишки по пода.

Той е доста издръжлив и може да се използва за всякакъв обем работа както върху гладки, така и върху абразивни подове. Предене се извършва както в решетка за изцеждане, която е оборудвана с обикновени пластмасови кофи, така и в механична центрофуга, налична във всяка почистваща или универсална количка.

В помещения, чийто вход, за съжаление, не е оборудван с тристепенна защита срещу мръсотия, те се използват за събиране на зимна киша, ако не е възможно да се използват замазки за отстраняване на водата от пода поради липсата на долни канали за вода.

Писия за подове (плоски мопове)

Друг вариант за мокро почистване на подове са писията (плоски мопове).

Удобен за измиване на гладки (плочки, мрамор, линолеум, паркет и др.), неабразивни (бетон, тротоарни плочи и др.) подове.

Използват се за почистване на подове на големи (при невъзможност за почистване с машини) свободни площи (търговски центрове, фитнес зали и др.), както и затрупани помещения (мебели, витрини, щандове и др.).

Шарнирният механизъм на писията улеснява почистването не само на хоризонтални повърхности, но и на вертикални (стени, вертикална част на стълбите и др.)

Още за ръчното почистване

Оборудването за ръчно почистване на подове включва още: устройство за нанасяне на защитни смеси върху подовата повърхност (мека ролка от изкуствена кожа, която не оставя неравности или въздушни мехурчета в защитния слой, нанесен върху подовете), стъргалки с метални остриета за отстраняване на трудни за почистване вещества от пода (дъвки, бои, мастика, вакса и др.), държачи с абразивни гъби за почистване на места, недостъпни за машини (стени, ъгли, первази, стълби и др.).

Комплектът за дезинфекция, е подходящ инструмент за миене на под, състоящ се от кофа и ролков дозатор, стоящ върху нея, писия с палто от микрофибър, се използва широко в болници (зали за лечение, операционни зали и др.), кетъринг звена и др., където изискванията на SES изискват дезинфекция на подове и стени.

Благодарение на ролковия механизъм, който намокря козината, няма преразход на препарата за дезинфекция, няма разливане върху ръцете ви и няма разливане на излишна течност.

Изберете професионални инструменти за чистене на под за ръчно почистване и се насладете на ефективността им.