Какви са предимствата на годишния и месечния наем на автомобил

наем на автомобил

Какви са предимствата на годишния и месечния наем на автомобил

Наемането на кола е удобен, безопасен и икономичен вариант за всеки, който иска да се наслади на пътуването. Има толкова много предимства при наемането на кола на месец или година. Затова сме Ви подготвили няколко причини да изберете наем на автомобил за вашето пътуване.

Удобства

Едно от основните предимства на наемането на кола за по-дълъг период от време без съмнение е цената. В много случаи наемането на кола за един месец е по-евтино от това да имате собствен автомобил. Това е така, защото ако човек вече планира да наеме за малко по-дълъг период от три седмици, например, наемането на кола на месец може да компенсира именно намалението на тарифата, която споменахме по-горе. Ако датите отговарят на вашите планове, това е добра идея!

Нулева бюрокрация

Когато наемете кола от компания за отдаване под наем, тя остава отговорна за цялата бюрокрация, свързана с притежаването на автомобил: документация, застраховка, поддръжка, данъци и др. Това означава, че автомобилът остава с вас, сякаш е ваш всеки ден, но без притеснения от преразглеждане или подновяване на документация.

Гъвкавост

Компаниите за отдаване на коли под наем, които наемат месечно, Ви позволяват да върнете колата, когато пожелаете. Ако имате нужда от колата по-дълго, това също не е проблем: наемът може да бъде удължен толкова дълго, колкото е необходимо. Ако искате да го върнете по-рано, просто обърнете внимание на минималния период: най-евтината месечна ставка обикновено е валидна за наеми от 28 дни или повече. Както вече споменахме по-горе, ако трябва да върнете колата по-рано, начислената ставка ще бъде същата като за „обикновен“ наем според стойността на наема в деня на издаване на договора.

Винаги ще карате чисто нова кола

Тази миризма на нова кола е наистина опияняваща, нали? Ако се наслаждавате на изживяването от шофиране на различни автомобили, ще Ви хареса и месечният наем на кола. Наемането прави възможността винаги да имате нова кола реалност (което е доста трудно, когато купувате кола, нали?).

Няма нужда да се притеснявате за застраховка или поддръжка

Тъй като колата всъщност не е ваша, не е ваша и отговорността за застраховката и нейното подновяване, както и за поддръжка. Ако имате проблеми с колата, просто се свържете с фирмата за отдаване под наем. Освен това колите, наети в месечен режим, вече са със задължителна основна защита. Тя гарантира автомобила в случай на ежедневни несгоди, като дребни ремонти.

Трудности с препродажбата? Никога повече!

Препродажбата на автомобил не е лесна задача. От една страна, оставянето на колата в автокъщата по време на смяната е най-лесно, но е и мястото, където се губят най-много пари. Частната препродажба избягва финансови загуби, но може да отнеме време и изисква търпение. Когато наемате кола за дълги периоди, няма причина да се притеснявате за това. За да смените колата си, просто говорете с компанията за коли под наем – без загуби!