Какви са предимствата на използването на електронни брави

Какви са предимствата на използването на електронни брави?

5 предимства на всички електронни брави

В последно време всички електронни брави стават все по-остарели и необходимостта от използване на дигитални брави продължава да нараства. Въпреки че са се доказали като надеждни в осигуряването на сигурност в продължение на много години, механичните брави са станали по-уязвими за крадци и натрапници. В днешно време крадците са се научили как лесно да манипулират традиционните брави и имат необходимите инструменти, за да ги разбият. Ето защо все повече хора предпочитат електронните брави. По-долу ви представяме многото ползи на електронните брави и как използването им е по-добро за защита на вашия дом, офис и други имоти.

 

  • Лесна употреба

Електронните брави са много лесни за използване. Чрез код за достъп всеки член на семейството или служител може бързо да получи достъп до вашия имот. Можете дори да научите малки деца да ги оперират. Няма нужда да търсите ключове или да правите няколко копия на ключове за различни лица, за да получите достъп до вашите помещения. Не забравяйте обаче да пазите кода за достъп в тайна и да позволите само на шепа доверени хора да го знаят. Ако вашите кодове бъдат компрометирани, променете ги незабавно.

 

  • Безключов достъп

Ключовете лесно биват изпуснати случайно или откраднати, без дори да забележите, докато не стане твърде късно. Едно от предимствата на ключалките за врати без ключ е, че те ограничават риска от проникване на подозрителни хора в дома ви. Използването на електронни брави ще ви помогне да гарантирате, че вашият имот е в безопасност от вандализъм или ограбване. Освен това издаването на ключове на много различни хора, които се нуждаят от достъп до вашия имот, прави ключовете трудни за проследяване. Това може да причини сериозни пробиви в сигурността и да насърчи кражба.

 

  • По-добра сигурност

Системите за заключване с ключ са лесни за проникване. Повечето крадци знаят как да разбият традиционна ключалка. Те също така ще знаят къде да намерят резервни ключове, обикновено скрити във вашия имот. От друга страна, дигиталните брави затрудняват влизането във вашия имот и изискват специално оборудване и инструменти за разбиване. Освен това електронните брави ви позволяват да променяте кодовете си за заключване бързо и без затруднения по всяко време, когато сметнете за необходимо. Също така елиминират необходимостта от наемане на някой със специални умения и инструменти, който да  брави или да извършва подмяна на ключ.

 

  • Гъвкава инсталация

Всъщност с дигиталните брави не е необходимо да купувате и монтирате специални каси или конкретен тип врата. Лесно се монтират на всякакъв вид стандартна врата. Именно това прави монтажа на електронните брави подходящ за всички домове и офиси. Освен това цифровите брави не изискват допълнителни проводници за свързване към източник на захранване. Всяко устройство работи само на батерии и няма нужда да се включва в захранване, за да функционира правилно.

 

  • Издръжливост

Традиционната механична брава е податлива на естествено износване. Един от недостатъците на ключалките за врати с ключове е, че те ръждясват с времето и не функционират правилно от честа или тежка употреба. Това е неизбежна ситуация, която е досадна и отнема много време. Може дори да се наложи да смените цялата ключалка поради нейното неудобство. Освен това старите ключове могат да се счупят и да заседнат в ключалката ви, което също може да бъде трудно да се справите, особено когато бързате. От друга страна, цифровите брави са изключително издръжливи. Без ключове вашите ключалки няма да понесат повреди от повтарящо се триене. И въпреки че неговият хардуер също може да претърпи естествеа амортизация като ръждясване, това няма да има малък ефект върху заключващия механизъм. Освен това е необходима минимална сила при докосване на екран или клавиатура на електронна брава, така че е почти невъзможно да се причини каквато и да е повреда.