Какво още е важно при наемането на автомобил

наемане на автомобил

Наемодателят трябва да насочи вниманието на потребителя към факта, че наемане на автомобил  се отдава с всичките му принадлежности:  свързаните с него документи – ключове, технически паспорт и др. Ако такива аксесоари и документи не са били прехвърлени и наемателят не може да използва автомобила без тях. Той може да поиска да му бъдат предоставени аксесоарите и документите или да бъде прекратен договорът, както и обезщетение за. Ако наемодателят прехвърли имота на наемателя без документи, наемът не трябва да се начислява.

Наемане на автомобил – проверка на външното състояние на автомобила

При приемането на автомобила под наем потребителят е длъжен внимателно да провери външното му състояние. Ако се открият дефекти (вдлъбнатини, драскотини, чипове), не забравяйте да ги посочите на лизингодателя. В противен случай, при доставка на автомобила, потребителят може да бъде таксуван с паричната равностойност на установените дефекти. Освен това, потребителят трябва да се увери, че резервното колело е в добро състояние, да се увери, че има крик и скоба и да уточни мястото на издаване и приемане на автомобила и часа на връщането му, а в края на процедурата, ако потребителят няма оплаквания, да подпише приемо-предавателния акт.

Наемайки автомобил под наем, вие носите пълна отговорност за неговата поддръжка, безопасност, за спазване на всички условия на договора, за спазване на изискванията на Правилата за движение по пътищата. Нарушавайки правилата за наемане на коли, ще понесете както финансови, така и морални загуби и можете да докажете невинността си само в съда в съответствие с гражданското право.

Каква кола под наем да избера за път?

С коя каросерия да наемете кола зависи от нуждите на наемателя и целта на пътуването.

Ако имате нужда от кола за мобилно движение из града, изберете малки хечбеци с малък обем на двигателя. Това ще Ви помогне да спестите гориво.