Какво съдържа натуралната козметика?

Какво съдържа натуралната козметика

Какво съдържа натуралната козметика?

Какво съдържа натуралната козметика? Най-важните съставки, използвани от производителите на натурална козметика за производството, са от растителен произход. Това са масла, мазнини и восъци като зехтин, соево масло, масло от ший, какаово масло или пчелен восък. Алкохолът (етанол) за дезодоранти или парфюми се получава чрез ферментация. В допълнение се използват етерични масла, билкови екстракти, флорални води и естествени аромати. Растителната захар служи като основа за захарните повърхностно активни вещества, които имат почистващ ефект. Необходимите емулгатори (свързващи вещества) и консерванти също се получават от естествени суровини.

Влиянието на натуралната козметика върху различните видове кожа

Мазна кожаНатуралните продукти за рутинна грижа за мазна кожа, спомагат за намаляване на нейното омазняване, без да се налага да се ползват лекарствени продукти или да се прилагат скъпо струващи процедури за грижа. Дори и в домашни условия можем сами да се погрижим за кожата си.

Суха кожа – Натуралната козметика може да помогне в ежедневната рутинна грижа за суха кожа, като намали ефекта от горещината на вън. Горещата вода след душ, сух климат, изсушаващи сапуни и всичко останало, което може да предизвика сухота на кожата.

Комбинирана кожа – Грижата за комбинирана кожа не винаги е най-лесната, но все пак се  намират натурални продукти, които да се погрижат за комбинираната кожа. Тези продукти се борят едновременно със сухотата и придават блясък на кожата.

Продуктите, които използваме в ежедневието си за грижа на кожата, обикновено съдържат аромати. Тези аромати могат да раздразнят както мазната, така и сухата кожа. Използването на натурална козметика обаче, няма да доведе до такива негативни резултати.

Кожа, склонна към акне

Натуралната козметика за кожата с акне има много предимства. Тя спестява пари чрез избягване на закупуване на скъпи решения за акне. Също така може да помогне за предотвратяване на нежелани странични ефекти, като сухота, зачервяване и дразнене.

Има много натурални продукти, които можете и да забъркате във домашни условия за за вашите нужди на кожата.

За чувствителна кожа – Натуралните продукти могат да помогнат за възстановяването на здравата кожна бариера. Проучване от 2018 г. изследва риска от чувствителност на кожата, свързан с продукти, съдържащи аромати. Продуктите, които е по-вероятно да се носят за дълъг период от време, като овлажнители, са по-склонни да причинят проблеми с кожата.