Как да готвим храна за кучета

храна за кучета

Полезно е след готвене на храна за кучета да добавите нерафинирано слънчогледово или зехтин като източник на омега киселини (в размер на 10 g на средно голямо куче). Кашата за куче трябва да се вари във вода, а не в месен бульон, т.к. в противен случай ще се провокира допълнително натоварване на черния дроб.

Как да готвим храна за кучета

Сол, черен пипер и добавяне на други подправки към храната за кучета не трябва да бъде. Ако вашият домашен любимец обича сурови зеленчуци, тогава е полезно да добавите към вечерята му например малко настъргани моркови или тиквички. Понякога е добре да давате на кучето си нискомаслен кефир или нискомаслена извара, но никога заквасена сметана или пълномаслени кисели млека.

Важно е да запомните, че при хранене с естествена храна кучето трябва допълнително да получава комплексни кучешки витамини.

Храната за кучетата винаги трябва да се дава охладена до стайна температура, но не веднага от хладилника. Гледайте теглото на вашето куче, избягвайте затлъстяването, ако трябва да загубите излишните мазнини, намалете количеството въглехидрати (т.е. количеството каша) в храната.

Кучетата се различават от нас по хранителни предпочитания. Те изобщо не се нуждаят от гастрономическо разнообразие, напротив. Вашият домашен любимец ще бъде по-щастлив да намери позната вечеря в купата си. Ето защо, ако сте избрали естествено хранене, изберете една удобна и балансирана рецепта за храна за Вашето куче и гответе постоянно нея.

Не забравяйте, че естествената храна и сухата храна не могат да се смесват, трябва да изберете една.

Сега е моментът да поговорим и за лакомствата като част от храната за кучета. Кучетата, както и ние, хората, обичаме лакомствата.

В днешно време в магазините за домашни любимци можете да намерите огромен брой различни лакомства за кучета, за домашни любимци. Много от тях, в допълнение към функцията да насърчават и повишават настроението на Вашето куче. Също ще помогнат за почистване на зъбите от плака или ще служат като допълнителен източник на витамини. Които са така нужни за куче на всяка възраст.