Как да се грижим за инвестициите си? – част 1

грижа-за-инвестициите

Инвестиции и спестяване. Чудили ли сте се :“ Как да се грижим за инвестициите си?“

Как да се грижим за инвестициите си? Инвестиции – те се характеризират с два основни параметра: риск и доходоносност. По правило колкото по-голям е рискът, толкова по-голяма би била очакваната печалба от инвестирането на парични средства. Ако вашите активи са надеждно вложени и грамотно разпределени в качествени инвестиционни инструменти, вие ще получите висок доход при минимален раск. С други думи, вместо пасивно да бъде съхраняван, вашият капитал може ефективно да расте!

Кой е най-добрият начин да съхраним парите и инвестициите си? Ето един въпрос, който никога няма да загуби своята актуалност. В нестабилните условия, в които живеем и прогнозите на световните аналитици за поредна криза в сферата на икономиката и фиансите е необходимо да разгледаме всички възможности за намаляване на рисковете при инвестиране на парични средства.

Инвестирането е най-добрият начин да забогатеем

Мненията на експертите относно грижите за инвестициите ни са различни. Според някои е добре паричните средства да се съхраняват на различни места в наличен вид, според други те трябва да се влагат във финансови инструменти или друг вид активи. Добра идея е да обмените парите си на равномерни пропорции във валути, които се котират на пазара. Така например, една част от парите ви може да е в щатски долари, друга – в евровалута. При понижение на курса на едната валута, другата ще се повиши, което ще ви донесе финансови ползи.

Ако решите да съхраните парите си в банков депозит, най-добре се обърнете към банка, където влоговоете са 100 % гарантирани от държавата. Разбира се, печалбата от подобен вид депозит е незначителна, тъй като лихвените проценти са доста ниски в глобален мащаб. За сметка на това, парите Ви ще бъдат надеждно съхранени и бързо ще можете да ги получите налични, ако решите да инвестирате в някакъв финансов проект. Така инвестицията в депозит е по-скоро спестяване на средствата и предпазване от инфлацията.

Къде да инвестираме, за да не “изгорим”?

Вижте втората част на статия “Инвестиции”тук!

Вашият коментар