Как лечението в Турция е по добро?

Как е лечението в Турция?

Как се лекуват в Турция?

Как е лечението в Турция? Деформациите в българското здравеопазване са наистина тежки. Един от резултатите е принудителното до финансиране на медицинското обслужване от джоба на иначе здравно осигурени пациенти.

В Турция през последните 10 години се инвестира в така наречения здравен туризъм. Това означава, че освен полагане на здравни грижи за пациентите, те се възползват също и от другите основни сектори. Тези сектори са хотелиерството, транспорта, комуникациите, банковата система, туризмът и др. До 2014 г. в Турция около 500 000 пациента от цял свят са получили здравно обслужване. Тази дестинация и здравният туризъм са примамливи за чужденци заради по-изгодните цени и по-кратките срокове.

Как е лечението в Турция?

Другото примамливо предимство за пациентите е, че докато те се подлагат на всякакви здравни процедури, имат възможност да посетят природни и туристически забележителности и в общи линии да се забавляват докато се лекуват.

Бездушие към пациентите, безотговорност и безнаказано източване на публични средства. За съжаление това са основни характеристики на българското здравеопазване. Българските болници се управляват с елементарни калкулации колко са приходите и разходите, и не ги интересува каква е смъртността сред нашите пациенти или какви са новостите в лечението.

Управителите на болниците се занимават само с финансови въпроси. Въобще не се обсъжда качеството на медицинското обслужване или пък хуманната страна на грижите за болните. Затова поглеждаме как е в чужбина, особено щом се касае за нашето здраве.

Печалната равносметка

Здравната система в България е не реформирана. В нея от години се е наложила порочна политика. Пари да се дават най-вече за много скъпи лечения, лекарства и консумативи за трудно лечими заболявания, каквито са тежките сърдечни и онкологични. В Турция мисленето по този изключително важен за здравето на всяка нация въпрос е съвсем различно.

Според данни на СЦО в Турция здравните услуги са много по-евтини от тези в повечето развити страни. Освен ниските си цени качеството на медицинските услуги е по-високо и здравните работници са с отлична квалификация.

Лечение в чужбина, не в България

 

Бездушие към пациентите, безотговорност и безнаказано източване на публични средства – това са централни характеристики на българското здравеопазване. Затова поглеждаме как е в чужбина, особено щом се касае за нашето здраве.
Лечението в Турция

 

В Турция през последните 10 години се инвестира в така наречения здравен туризъм.
Печалната равносметка

 

Здравната система в България е не реформирана. В Турция мисленето по този изключително важен за здравето на всяка нация въпрос е съвсем различно.