Как се прави ремонт и възстановяване на метален покрив

ремонт на покрив

По същия начин се намазват сменените плочки, както и листовете, разположени над тях (повдигнати за смяна). Възстановяване и ремонт на покрив с метален покрив.

За да се ремонтира метален покрив, трябва да се предприемат следните стъпки:

  • ако повредата е значителна, тогава трябва да се сменят цели листове;
  • при средни щети можете да се ограничите до налагането на стоманени лепенки; ако повредата е незначителна, тогава е достатъчно да нанесете лепенки от чул, които трябва да бъдат обилно наситени с боя (в рамките на 1 или 2 часа);
  • ако има празнини, препоръчително е да ги отстраните със силиконова замазка;
  • ако върху слоя боя се появят пукнатини, проблемните зони могат да се почистят със стоманена четка, като се отстрани прахът от тях и се боядиса с нов слой боя.

Много по-лесно е да намерите повредени места на метален покрив заедно: един човек трябва да бъде вътре в тавана и да почука с пръчка върху засегнатите от ръжда места; вторият по това време се намира на покрива и с помощта на креда прави белези в проблемните зони.

Lesen Sie weitere Informationen über kap verdieping.

Ремонт на покрив от шисти

Възстановяването на покрив от шисти най-често се свежда до запечатване на образувалите се пукнатини. За целта се използва лепилна маса, която се нанася на дебел слой с монтажен пистолет. Ако повредата е малка, тогава за ремонт може да се използва домашно лепило. Преди да започнете работа, покривът трябва да бъде пометен, измит и оставен да изсъхне.

По-добре е да планирате ремонт на покрив от шисти в слънчев, но не много горещ ден, така че лепилото да изсъхне бързо. Повърхността е грундирана със специален агент, ¼ състоящ се от PVA лепило и ¾ вода. След изсушаване можете да започнете да ремонтирате покрива. За да работите, ще Ви е необходима устойчива на замръзване боя на водна основа, пухкав азбест, цимент с клас най-малко 300.

В този случай азбестът трябва да бъде 2/3 от сместа и останалите два компонента общо – 1/3. Разтворът се оказва кремообразен, по консистенция близък до гъста заквасена сметана.