Коли под наем: плюсове и минуси

коли под наем

Плюсове и минуси на отдаване на коли под наем

Услугата за коли под наем ще помогне за решаване на проблеми с транспорта. Взимаш за малко чужда кола, за което плащаш пари на собственика й. Наемът е идеален за срещи с бизнес партньори, както и за самостоятелно пътуване или бизнес пътувания. Такситата са скъпи и общественият транспорт не винаги е полезен.

Взимаме Коли под наем: плюсове и минуси

Предимства:

Можете да изберете автомобил, който ви подхожда по марка и клас. Например, за да се срещнете с бизнес партньори от летището, колата от представителна класа е оптимална. За пътувания в страната можете да наемете SUV. За неформални пътувания из града са подходящи модели от компактен клас (Kia, Renault и др.).

Повечето от предлаганите под наем превозни средства са модерни автомобили в добро състояние.

Няма нужда да се притеснявате за техническата изправност на машината. Надеждността, безопасността, навременната смяна на маслото и преминат технически преглед не са ваши проблеми.

Висока мобилност и ефективност – кола под наем ще бъде полезна в ситуация, когато собствената ви кола внезапно се повреди.

Спестяване на пари – ако имате нужда от кола за няколко дни в годината, тогава няма смисъл да я купувате. Допълнителните разходи, различни от разходите за наем, обикновено са ограничени до разходите за гориво.

Наемната цена обикновено включва застраховка – тя покрива разходите в случай на злополука.

Минуси на кола под наем

Услугата за отдаване под наем плаши високата цена. Луксозните автомобили са особено скъпи. Но винаги можете да намерите евтини автомобили от 1000 рубли на ден.

Недостатъкът е високите изисквания към водача. Може да се изисква шофьорски опит от две години или повече, достигане на 25-годишна възраст и други ограничения.

Санкции – Ще трябва да платите за повреждане на чужд автомобил. Това е съвсем нормално. Няма да се предявяват претенции към внимателните шофьори.

Отдаване под наем на кола, чиито плюсове и минуси са разкрити по-горе, е популярна услуга. Има повече предимства, отколкото недостатъци. Избирайки правилната компания за коли под наем, вие ще получите приличен автомобил на разумна цена. Най-важният плюс е, че получавате свобода на движение.