Крем за брада

Крем за брада

Брадата и визията с брада, постепенно доби популярност сред мъжете. Както в облеклото така и при визията, строгата официална визия претърпя трансформация.  Прието е вече дори и в работна среда, мъжете да не са гладко избръснати и да са облечени в кежуъл стил. Това се налага от свободното и модерно време в което живеем.

Брадата е модерна и добре приета, но само при едно условие..да е добре подържана. Неподържана брада при мъжете и точно толкова отблъскаваща както неподържан маникюр или прическа при жената. По визията посрещат но що се отнася до хигиена и подържаният външен вид , то и по визията ще ни изпратят.

Козметиката, професионалните услуги на фризьори и бръснари са вече достъпни за всички. Щом веднъж е взето решение за визия с брада, носителят и трябва да е наясно, че това означава ежедневна грижа за нея.

От къде да започнем?

Правилната форма. Ако не сте наясно коя форма ще е най-подходяща за лицето Ви, отидете при професионалист и се оставете в неговите ръце.

Ежедневната грижа. Това е най-важното, след като веднъж сте оставили брадата си да расте. Брадата, както всяко окосмение, задържа миризми, често остатъци от храна, понякога стърчи в различни посоки. За това е важно правилният подбор на козметика за брада. Пазара изобилства от предложения.

Но какво да изберем?

Започенете с почистващи продукти за измиване. Шампоан за брада предлага грижата от която се нуждае косъма на брадата. Не е желатено да миете брадата си със сапун, тъй като той изсушава косъма и кожата под брадата. Така тя започва да се лющи, да сърби а сухият косъм става труден за стилизиране и не е изключено това изцяло да наруши добрата визия. За това правилното ежедневно почистване е първата стъпка в грижата.

Овлажнителите за лице се грижат за здравето на кожата под брадата. Препоръчваме да използвате и такъв продукт като част от сутрешния си тоалет.

Вкарайте във „форма“ брадата си. Ако брадата Ви е със средна или по-голяма дължина, то задължително трябва да я оформите. А за да сте спокойни, че ще запази формата си през целия ден, под ръка трябва да имате стилизант. Стилизантите са доста различни – вакса, крем за брада, масло и др. В зависимост от косъма, трябва да изберете и вида който да използвате.

Вакса за брада е най-тежък продукт от трите. Еластична е, не прави брадата на клечки и със средна до силна фиксация. Подходяща е за по-дълги бради.

Крем за брада е с по-слаба фиксация от ваксата. По-лек продукт, подходящ е за сухи и хвърчащи бради.

Масло за брада е подходящо за сухи, чупливи и „хвърчащи“ бради. Придава блясък с лека фиксация.

Важно е при нанасяне на продукти за брада, да не прекалявате с количеството. Само няколко капки от маслото или грахово зърно от ваксата или крема са напълно достатъчни за оформяне. Голямо количество от продукта може да отежни брадата, да я омазни и да създаде чувство на дискомфорт през деня.

Вашият коментар