Любимите дамски парфюми разкриват много за личността на жената

Любимите дамски парфюми разкриват много за личността на жената

Ароматите имат силата да озаряват и променят нашето жизнено пространство. Затова всеки ден ние се украсяваме с любимото ухание което ни носи самочувствие и създава добро настроение. Анализатори отбелязват, че има определени закономерности според които жените избират любимите си дамски парфюми. До голяма степен процесът е свързан с особеностите на всеки характер и начина, по който искаме околните да ни възприемат.

В миналото качествените дамски парфюми били достъпни само за избрани

Използването им се превръщало в истински ритуал. Дамите от елита са използвали специални ароматни масла и есенции, които били израз и на статуса им в обществото. Постепенно гърците и римляните започнали да възприемат производството на дамски парфюми като изкуство. Десетилетия наред то се радвало на особено внимание, за да достигне до съвременното си равнище на масивна индустрия, обхванала целия свят.

Избраните дамски парфюми подсилват чара на жените

Парфюмът на една жена разказва повече за нея дори от почерка ѝ”, отбелязва легендарният дизайнер Кристиан Диор. През годините добрите дамски парфюми се утвърждават като съществена част от чара на жените и са сред най-важните им инструменти за съблазняване. Правилно подбраните качествени дамски парфюми се възприемат като мерило за класа, стил и изискан вкус. Всяка жена, която носи идеалните за нея дамски парфюми, е уверена, изтънчена и неустоима. Научно доказано е, че ароматите оказват влияние върху начина, по който се чувстваме. Успокояващи ухания като роза, кехлибар и дърво подпомагат концентрацията, докато топлите и опушени аромати насърчават стремежа към борбеност и независимост.

Какво разкриват любимите дамски парфюми за характера на жените, които ги носят?

Жените, които използват сладки дамски парфюми са жизнени, енергични и завладяват околните с ентусиазма, който излъчват. Флорални дамски парфюми с нотки на меки и нежни цветя очаквано са любими на романтично настроените жени. Дървесни и ориенталски дамски парфюми избират “фаталните” жени, които искат съблазнително да подчертаят своята чувствена мистериозност. Жените, отдадени на кариерата си, дават знак за своята амбициозност и независимост като избират предимно шипрови дамски парфюми, които се отличават с прецизна елегантност. Спонтанните жени, които обичат действията и емоциите, са влюбени в наситените плодови дамски парфюми. Мускусни дамски парфюми предпочитат стилните и модни жени, които обичат всички фини и изтънчени неща, които правят впечатление, за тях е важно да държат под контрол всяка ситуация, в която попаднат.

Най-често обаче се случва всяка жена да има по няколко любими дамски парфюми, които сменя според настроението си и според целите, които си е поставила за съответния ден, или нощ… Внимавайте за знаците, които отправя дамата отсреща с аромата, който е подбрала за повода. Едно е сигурно, че какъвто и дамски парфюм да е подбрала една жена, той несъмнено добавя нотки на очарование към цялостната ѝ визия и излъчване.