Мебели за баня – тенденции и текстури

мебели за баня

Какви са тенденциите при новите мебели за баня?

За да подобрите външния вид, трябва да изберете модул, който се слива с вашите плочки и стени. Има много гъвкавост, която можете да приспособите към „визията“, която имате предвид за вашата баня. Разнообразието от мебели за баня е във ваша полза. Например, отворените рафтове в стил стелаж могат да ви позволят да изложите вашите пухкави бели кърпи по привлекателен и ефирен начин. Този вид външен вид е особено страхотен за малко пространство, където не искате да надвивате стаята. Като алтернатива, особено в по-големи бани, шкаф със солидно затваряне на вратата може да осигури строг и изчистен вид на пространството.

Интересното е, че металните покрития могат да се окажат страхотен избор, ако банята ви е в модерен стил; също огледалните врати могат да бъдат много добра алтернатива, тъй като те могат да добавят повече пикантност към вашия декор, тъй като правят стаята да изглежда по-голяма. Въпреки че покритията от неръждаема стомана и дървените шкафове са популярни и служат за подобряване на визуалното изживяване на пространствата в банята, няма недостиг на избор, когато става дума за цветове на мебелите за баня.

Сегашните тенденции…

Приглушените, бели и пастелни покрития на шкафовете бяха норма, но през последните няколко години стиловете се отдалечиха от изтънчеността и се насочиха към използването на смели, ярки цветове. Въпреки че никога не можете да сбъркате с бели шкафове, използването на червени, зелени или сини нюанси може да вдъхне живот на иначе стерилно пространство.
Съвременните тенденции включват и използването на дърво за мебели за баня. Естествените и топли тонове на дървото могат да компенсират гладките повърхности – с малко повече финес от смелите цветове.

Модерни текстури

Освен различни цветови тенденции, стиловете за 2022 г. включват разнообразие от различни текстури. Изделията с канели, тръстика и летви са на мода и могат да допълват различни цветове.
Самостоятелен и монтиран на стена модул с различни размери, спортен минималистичен дизайн и множество рафтове създават кокетни, лесни за поддръжка допълнения към баните. Акрилните шкафове са старият режим на готовност. Освен че рискуват да изглеждат фурми, те в крайна сметка могат да се обезцветят или дори да се образуват мехурчета и да се изкривят. Неръждаемата стомана е материал, с който никога не трябва да се тревожите за подобни неща!

Заключение

Предвид различните видове възможности за избор, от които да избирате, е важно да вземете предвид:

  • наличното пространство,
  • броя на хората, които ще споделят банята,
  • изискванията за характеристики.

Въз основа на личните предпочитания, преди да вземете решение за правилния модул, който отговаря на целта и джоб! Най-важното е, че тези устройства трябва да издържат на ежедневна употреба. Трябва да бъдат лесни за поддръжка, за да оправдаят инвестицията. С ограничено пространство, шкафът служи за полезни цели за съхранение.