Микроблейдинг (втора част)

микроблейдинг втора част

…Продължение от част първа

Микроблейдингът е сравнително нова услуга в областта на дермопигментацията.

По своята същност микроблейдингът представлява корекция на формата на устните, веждите, очите. Това се постига чрез ръчно въвеждане на пигменти в горните слоеве на кожата посредством специална писалка. На върха на приспособлението се намират съвсем тънки игли, обединени в снопове от по няколко реда.

Изписването на формите посредством иглите минимално травмира повърхността на кожата. При микроблейдинга не се изпитва никаква болка. Веднага след приключването на сеанса лицето изглежда безупречно – няма отоци или зачервявания. Само след два часа жената, на която е направен микроблейдинг може да иде на романтична вечеря или нощен клуб. За сравнение, при процедурата “татуаж” ще са необходими поне няколко дни, докато кожата се възстанови.

Ако една жена желае да направи устните си по-красиви и чувствени, микроблейдингът предлага наистина прекрасни възможности. Това е идеалният вариант за жени, които страдат от алергии, свързани с декоративната козметика. Микроблейдингът изцяло премахва нуждата от червило. Процедурата позволява изменянето на контурите на устните и премахването на асиметрията. Крайният резултат е, че устните стават по-обемни и по-плътни без намесата на пластична хирургия или използването на ботокс.

Много е важно жената, която ще се подложи на микроблейдинг да знае как правилно да се подготви за сеанса. Има няколко задължителни правила за спазване:

– в продължение на две денонощия преди прилагането на процедурата не трябва да се приемат никакви алкохолни напитки;

– в деня, в който ще се прави микроблейдинг жената трябва да се въздържа да пуши, както и да пие кафе и енергийни напитки;

– две седмици преди сеанса трябва да се започне приемът на лекарствен препарат срещу вируса на херпес с профилактична цел.

За да се съхрани пигментът в слоевете на кожата на устните, в продължение на месец не трябва да се ходи на сауна, да се взимат слънчеви бани или да се прави пилинг.

Вашият коментар