Напитки за отслабване

Напитки за отслабване

Съществуват много добавки за отслабване, под различни форми – таблетки, сиропи, кафе, чай. Как работят те и заслужава ли да ги включим в режимите си за загуба на тегло?

Добавките за отслабване под формата на напитки, основно играят ролята на мощни диуретици. Те отвеждат излишната вода натрупана в клетките и водеща до подуване и покачване на телесно тегло. Много хора с наднормено тегло имат голям % задържана вода. За това може да има различни причини – прием на недостатъчно течности, заседнал начин на живот, хормонални разстройства.

Диуретици

Диуретици могат да се приемат под различни форми, на пазара се предлагат синтетични под формата на хапчета. Те стимулират отделянето на урина, което прочиства тялото на натрупан натрии и излишна задържана вода. Задържаната вода може да е причина за редица състояния – отоци на крайниците, проблеми с кръвното налягане, сърдечни проблеми, кожни проблеми и др. Приема на синтетични диуретици на собствена глава, може да крие и своите рискове. Най-честият проблем свързан с това, е прекомерната дехидратация на тялото. Това може да доведе до проблем с отделителната система и състояния на запек. Ако не сте на ясно с начина на прием, консултирайте се с лекар за правилния начин.

Диуретиците без значение под каква форма се приемат, могат да бъдат крайно неподходящи за прием от хора с бъбречни проблеми и страдащи от подагра.

Кафето и чая играят ролята на естествени диуретици като напитки за отслабване. Много фирми предлагат продукти за отслабване базирани на зелено кафе и зелен чай. Отвеждат по естествен начин задържаната в клетките вода и спомагат за свалянето на килограми, когато се приемат целенасочено и в комбинация с подходящ режим.

Никоя хранителна добавка не може да свърши чудеса сама по себе си. За да е ефективна тя, задължително условие е действието и да бъде подпомогнато от правилен режим. Правилното хранене, включването на движение и спорт, прием на подходящи добавки действат синергично и резултатите няма да закъснеят.

Научете повече за Кафе за отслабване.

Вашият коментар