Отпушване на канали без химикали

Отпушете канала

Отпушете канала със сода за хляб и оцет

Използването на комбинация от бакпулвер и оцет е популярен начин за отпушване на канали. Содата за хляб и оцетът, когато се смесят заедно, предизвикват реакция. Тя бълбука и шупне във вашите канали, помагайки за разграждането на запушванията. За да отпушите вашите канали с помощта на комбинация от сода за хляб и оцет, започнете с пускане на гореща вода през канала и след това с половин чаша сода за хляб. Оставете содата за хляб да престои в канализацията за 10-15 минути, преди да я последвате с половин чаша оцет. Докато тези две съставки се комбинират, наблюдавайте как се натрупват мехурчета в канализацията ви. Работейки за премахване на тези неприятни запушвания, преди да последвате с гореща вода, за да промиете канализацията.

Отпушете канала без химикали

Устойчивите и естествени методи за почистване стават все по-популярни по света, тъй като всички ние започнахме да правим промени в домовете си, за да помогнем за опазването на околната среда. Така че, за да продължим тази тенденция, решихме да изброим няколко метода за почистване, които да помогнат за отпушване на канали без химикали.

  • Вряща вода: един от най-добрите начини да изчистите запушванията от вашите канали. Да ги поддържате правилно с години е да наливате вряла вода в тръбите в края на всеки ден. Горещата вода помага за изхвърлянето на всички неприятности от вашите канали. Мазнини, храна и други отпадъци да нямат шанс да се прикрепят към дренажните тръби, причинявайки запушвания.
  • Drain Snake: ние препоръчваме много дренажни змии. Защото те са един от най-ефективните начини за естествено отпушване на канали. Страхотното нещо при дренажните змии е, че могат да се управляват ръчно и са бързо и лесно решение за разрешаване на запушени канали. Използването на змия за отпушване на канализация е изключително ефективно и ще помогне за изчистване на повечето запушвания на канализацията в домакинството.
  • Препарат за съдове: друг начин без химикали за отпушване на канали е да използвате препарат за съдове и гореща вода. Препаратът за съдове е един от най-добрите начини да почистите канализацията си от запушвания, причинени от натрупване на мазнини. Просто изсипете препарат за съдове в канализацията, оставете го да престои известно време и след това го последвайте с чайник, пълен с гореща вода. Това би трябвало да ви помогне да се отървете от всякаква мазнина, която се намира във вашите канали. Можете да използвате този метод поне веднъж седмично за предотвратяване на запушване на канализацията.