Отървете се от петната като почистите или изперете вашата тапицерия

Пране на тапицерия

Отървете се от петната

Ако се вгледате внимателно в задната седалка на колата си, можете да видите много петна. Не трябва да ядете в колата, но понякога тези правила все още се нарушават. Ако не сте успели да се отървете от тях, докато почиствате седалките, ще трябва да се справите с тях отделно.

Алкохол. Разляхте вино или друг алкохол по седалките. Можете да се отървете от него, като търкате с гъба, потопена в сапунена вода или в разтвор на оцет (1 супена лъжица. Вода – 1 чаена лъжичка).

Напитки, консерви и др. Някой е оцапал седалките с кафе, чай или сок? Необходимо е петното да се третира с лимонена киселина или амоняк.

Червило или лак за обувки. Накиснете гъба с 90% етилов алкохол.

Пране на тапицерия

Измиването на седалката не е лесно и отнема време. Ето защо си струва да закупите покривало за кола, което е лесно да се смени. Но може ли да се измие, ако се замърси с времето? Експертите съветват да не правите това. Ако вземете висококачествен капак, той често има слой от гума от пяна, който лесно се разваля при пране. Пяната ще се разпадне и ще се деформира. Скъпо покритие и не изисква измиване, т.к можете да го почистите със специален разтвор.

Но не всеки може да харчи пари за такова покритие. След това може просто да бъде заменен с нов. Или се свържете с химическо чистене за помощ. Но ако все пак искате да се справяте сами, направете го правилно с пране на тапицерия.

Нашите координати са: hello@polirane.net , София, кв. Симеоново, ул. Теменуга 5. Тел.: 0888 000 588.

Кожа

Не се препоръчва да перете коженото покритие и продукта от изкуствена кожа. За да премахнете замърсяванията, трябва да ги третирате с мека, леко влажна кърпа. Можете да го избършете не с вода, а със специален разтвор: 1 супена лъжица за 5 литра вода. продукт, който се използва за почистване на килими. Ако по повърхността на кутията се виждат петна от мазнина, алкохолът ще помогне за тяхното отстраняване.