Още няколко съвета при подбор на персонал

съвета при подбор на персонал

Още няколко съвета при подбор на персонал. За да изберете клиент, препоръчително е да изберете поне 3 кандидата, но всичко зависи от условията на работа на агенцията за подбор на персонал и договорите с конкретни клиенти.

Има ситуации, когато има само един подходящ кандидат. Клиентът може да е недоволен от липсата на избор. В тази ситуация е необходимо правилно да се обяснят причините, поради които не е възможно да се осигурят други кандидати. Например, това е типична ситуация за редки специалисти. Може би условията на работа са твърде специфични. Можете да опишете на клиента точните причини, поради които кандидатите са отказали свободното място.

Ако е взето решение за по-нататъшно търсене на кандидати, тогава при подбора Ви на персонал е необходимо да се обърне максимално внимание на първия кандидат, който ще трябва да изчака още по-дълго за решение.

Няколко съвета при подбор на персонал

  1. Прехвърляне на автобиографиите на кандидатите на клиента / съгласуване с ръководителя на отдела

Предоставете на клиента документи, потвърждаващи уместността на кандидатите:

  1. Резюме.

Трябва да е в отлична форма, а именно в единен формат, който да подхожда на вашата компания. Без пропуснати работни часове, без граматически грешки, ясно структуриран. Всички ключови точки и опитът на кандидата трябва да бъдат подчертани. Тези. трябва да направите повече от това просто да предоставите автобиографията, която кандидатът ви е изпратил. Вие сами трябва да създадете перфектната автобиография въз основа на всички получени данни.

  1. Заключение за кандидата при извършване на подбор за персонал.

Може да включва вашата оценка за кандидата, коментари и заключения. Можете да прикачите структурирани и подготвени резултати от телефонни разговори и лични интервюта. Резултати от тестове, прегледи от предишни места на работа с вашите коментари също са приложени.

  1. Отчет за постиженията.

Процесът на интервю идентифицира най-важните работни постижения на кандидата, вероятно под формата на резултати или други успехи в работата. Трябва да се опише накратко, но по същество. Този раздел може също да опише защо препоръчвате този конкретен кандидат. Опитайте се да избегнете дублиране на информация.

  1. Препоръки.

Препоръки, които сте успели да съберете от други места на работа, може би препоръки от други успешни специалисти в същата област.

Този пакет от документи демонстрира цялата свършена работа и Вашия професионализъм.

  1. Финални интервюта с клиента при подбиране на персонал

Подгответе кандидата максимално за интервюто с клиента. Оттук нататък работите като единен екип, защото това е много важен етап и за двете страни.

Уверете се, че кандидатът е информиран за дейността на компанията, изискванията, обсъдете условията на дрес кода. Можете да кажете на кандидата за възможните стрес тестове. Например, работодателят „игнорира“ кандидата. Трябва да бъде предупреден да не се притеснява и да е подготвен за подобно поведение.