Повредено стъкло на автомобил от градушка

повредено стъкло на автомобил

Големите валежи също могат да повредят предното или задното стъкло на Вашия автомобил. В повечето случаи ремонтът на пукнатина на предното стъкло от градушка не помага и е необходима пълна подмяна на стъклото. Това е най-редкият, но най-разрушителен процес на повредено стъкло на автомобил.

Първи стъпки в случай на повредено стъкло на автомобил, вследствие на паднала градушка

Ако пукнатината все пак се е появила, увеличението може да бъде предотвратено чрез навременно поправяне на пукнатината на предното стъкло. В противен случай ще се случи не само разрастване на пукнатината, но и гумената част на чистачките ще се накъса, което ще влоши почистването на стъклото, което е изключително не за подценяване, т.к. чистачките по време на шофиране са изключително важна част от безопасността при движещ се автомобил.

За да намалите риска от разрастване на проблема с нарушената цялостност на стъклото, шофирайте внимателно при ниски скорости, опитайте се да избягвате всякакви вибрации. Използвайте чистачките, отоплението, духането до минимум. Ако попаднат дори и най-малките частици, внимателно огледайте стъклото. Повредата не се забелязва веднага.

Ако имате под ръка лепенка или лепяща лента, трябва незабавно да фиксирате мястото. Това предпазва от проникване на замърсители и капки вода, а също така прави щетите по-малко забележими.

Възможно е в сервиза да признаят гаранцията на автомобила и щетата да бъде поправена. Градушката се случва по непредвидими обстоятелства и не зависи от Вашето внимателно и отговорно отношение.

Материали и инструменти

Първо трябва да подготвите необходимите материали и инструменти.

Фото полимер. Това е прозрачно лепило, което отразява добре слънчевите лъчи. Приложението му ще остане почти невидимо. Времето за сушене може да се ускори до 15 минути с помощта на UV лампа.

Инжектор. Както пластмасата, така и металът ще се справят. Вторият вариант обаче ще направи ремонта на пукнатина на предното стъкло със собствените си ръце по-добър и по-издръжлив.

Почистващо средство и кърпички. С тяхна помощ на повърхността се отстраняват всички видове замърсители.

В случай, че се свържете със специалисти, търсенето на посочения атрибут не е необходимо. Всяка автосервиза разполага с всички необходими инструменти.

 

Вашият коментар