Ползи от имейл маркетинг

Ползи от имейл маркетинг

Ползи от имейл маркетинг 

Ползи от имейл маркетинг  за достигане до нови потребители. Познавате ли някой в днешно време, който няма имейл? Дори за баба ви това е спорно, знаейки колко „баби“ вече имат профили в социалните мрежи, които не би могло да имат без имейл!

Според Radicati Group 2.5 билиона хора в света ползват имейл като средство на комуникация. Оказва се, въпреки напредничавия свят на тези социални платформи. Имейлът продължава да е първенец в успешното достигане до хора, които са показали интерес в продукта или сайта ви. Това се дължи най-вече на факта, че може да бъде един много персонален начин да се докоснете до целевите ви потребители.

Докато социалните платформи са добър начин да поддържате стабилна връзка със съществуващи последователи, то имейлът е по-добър инструмент за добиването на нови клиенти.

За малкия и големия бизнес

За малки, както и за големи бизнеси имейл маркетинга остава изключително лесен, ефективен и евтин начин да се стигне до хората. Генерира изключително добра възвращаемост на вложените средства, а в същото време осигурява голям брой сключени сделки и позитивни кликове.

Имейлът има и други преимущества пред социалните мрежи като метод на комуникация- а именно в качеството на персонализирано съобщение към специфични хора. Автоматичните софтуерни услуги за генериране на имейли обикновено позволяват изработката на списъци с хора с различни профили. Съответно бизнесите могат да достигнат до различните си потребители- настоящи, бъдещи, та дори и стари такива- с имейл, който да носи добавената стойност, която е специфична за всеки от тях.

Повече ангажираност от страна на клиента

Ако това не е достатъчно, тези услуги предлагат и опцията за поименно изпращане на имейл. Това осигурява повече ангажираност от страна на клиентите. По-сигурно е, че биха прочели имейл, който е адресиран към тях поименно. Това също така гарантира изграждането на по-голямо доверие и лоялна връзка с клиентите.

В допълнение, имейлите винаги изискват някакво действие от страна на потребителите. Дали ще е клик, отваряне, изтриване, няма значение – шансът човекът да отвори и прочете имейла, е голям.

Едно от най-важните преимущества на имейлът е, че може да бъде тестван лесно. Данните, които могат да се следят чрез А/Б или разделно тестване, могат да дадат много полезна информация дори от гледна точка на самото съдържание в имейла.

Не на последно място, имейлът вече е достъпен дори на мобилните ни телефони. Не само това, ами известията, които излизат на малките екрани, https://newavedigital.com/гарантират следенето на имейли през целия ден.

Толкова хора по света ползват имейли в днешно време, че надали скоро би бил изместен от други похвати в дигиталния маркетинг. Особено имайки предвид важните ползи, с които допринася този метод на комуникация и ниския разход, който гарантира; вероятно е имейлът да остане като основен инструмент на онлайн присъствието.

Вашият коментар