Съвети за почистване на обрасли територии в дворовете – част 2

почистване на обрасли територии в дворовете

Съвети за почистване на обрасли територии в дворовете – част 2

Продължаваме грижата по почистване на обрасли територии в дворовете.

Компостиране.

Ако имате купчина компост, добавете към нея органичен градински тор, като листа, резници, мъртва зеленина и стар мулч. Нарежете листа и нарежете клони с дебелина над 1/2 инча, за да ускорите разлагането. Дръжте купчината влажна, но не мокра, проветрявайте я два пъти месечно с вилица и я обръщайте често. Изкопайте компоста в лехите и го оставете да престои две седмици преди засаждането. Научете повече за това как да компостирате тук.

Погрижете се за вашата морава.

Почистете градината добре като изчистите тревата с гребло. Проветрете, сейте и леко наторете тревата. Нанесете билков лек, ако е необходимо. Ако контролът на плевелите е проблем, нанесете средство за борба с плевелите преди поникване, но не върху прясно засадени петна. Прочетете нашите съвети за грижа за тревата тук.

Подредете хардпейза си.

Върнете чакъла на първоначалните му места и добавете чакъл към ниските зони. Напълнете фугите на плочата с пясък или каменен прах, напръскайте с вода, за да стегне, и след това направете отново.Отстранете петна от листа или други петна от вътрешни дворове и пътеки с машина за миене под високо налягане с дюза под ниско налягане.

Ремонт или замяна на дървени конструкции и довършителни работи.

Изхвърлете изгнили или силно повредени дъски, перголи или парапети. Почистете останалото с комбинация от два галона вода, два литра белина и една чаша течен сапун. Покрийте всички гнили места с дървена епоксидна смола и монтирайте дърво, където е необходимо. Намажете с четка нов слой байц или боядисайте дървото, което първо сте остъргали и шлайфали. Прикрепете решетката и парапета.

Измийте прозорците.

Изрежете обрасли дървета и храсти от прозорците и ги измийте отвътре и отвън.

Освежете визията на двора.

Почистете външната страна на къщата с шайба и почистете улуците. Измийте алеята и я изплевете, ако кълновете са израснали през пукнатини и фуги на тротоара. Измийте градинските мебели с малко вода и мек препарат за миене на съдове. Спускайте с маркуч пътеки и вътрешни дворове и почиствайте стълби.