ПРЕДИМСТВАТА ОТ УРЕДИТЕ ЗА ФИТНЕС НА ОТКРИТО

Фитнес уредите на открито

ПРЕДИМСТВАТА НА ФИТНЕС УРЕДИТЕ НА ОТКРИТО

Малцина биха спорили, че да си навън не е глътка свеж въздух. Упражненията на открито са чудесен начин да се свържете с природата и в същото време да останете във форма. За съжаление, ако искате да правите нещо освен бягане, колоездене или ходене, често трябва да отидете на фитнес на закрито – и да платите цената на премиум членството, която идва с това. Фитнес оборудването на открито позволява на хората да правят своите тренировки сред природата, което идва с широк набор от предимства.

Пренасянето на възможности за упражнения на открито е страхотно за жителите и организацията, доставяща оборудването, като местни власти, асоциации на собственици на жилища или училища. Ползите варират от по-добро благосъстояние до екологична инфраструктура.

 

 1. Ползи за физическото здраве

Физическите ползи от тренировките на открито са може би най-очевидните. Упражненията на повечето места могат да помогнат на хората да останат във форма, да изградят силни мускули и да се борят със затлъстяването, но също така са свързани с дълъг списък от други ползи за здравето като:

 • Намаляване на риска от сърдечни заболявания, като коронарна артериална болест, висок холестерол и инфаркти.
 • Подобряване на психичното здраве и настроението и намаляване на риска от депресия.
 • Поддържане на мозъка здрав за по-добри когнитивни резултати, особено с възрастта.
 • Понижаване нивата на триглицеридите и кръвното налягане.
 • Управление на кръвната захар и нивата на инсулин, което може да помогне за намаляване на риска от метаболитен синдром и диабет тип 2.
 • Укрепване на костите и забавяне на загубата на костна плътност, която настъпва с възрастта.
 • Намаляване на риска от някои видове рак, като рак на гърдата, дебелото черво, белия дроб и рак на матката.
 • Намаляване на риска от падания.
 • Подобряване качеството на съня.

Спортуването почти винаги е добра идея за физическото ви здраве. Но правенето му навън може да изведе тренировката ви на следващото ниво. Упражненията на открито могат да направят тренировката ви по-лесна, да намалят нивата на стрес и да подобрят цялостното ви благосъстояние. Природата е мощна сила, когато става дума за нашето здраве.

Фитнес уредите на открито привлича хора от различни сфери

 1. Възможности за социализация

Фитнес уредитена открито също могат да бъдат чудесен начин за общуване. Те обединяват хората по нови начини чрез обща дейност. Ако провеждате уроци във фитнес зала на открито, можете да привлечете хората със забавни, повтарящи се събития като курсове по йога или кикбокс. Личните треньори също са добър начин да помогнете на хората да се свържат и да научат за правилната рутинна тренировка за тях.

 1. Привличане на посетители

Фитнес уредите на открито привлича хора от различни сфери на живота, от тийнейджъри, уплашени от голямата фитнес зала на закрито, до по-възрастни, които искат да общуват с приятели, докато остават здрави.

 

 1. Ползи за околната среда

Независимо дали търсите да минимизирате разхода на енергия, да намалите въглеродния си отпечатък или да се харесате на борците за опазване на околната среда, оборудването за упражнения на открито е идеално за щадящи планетата тренировки.

Фитнес залите на закрито черпят много електричество, за да захранват фитнес оборудването. Фитнес залите на открито предлагат екологична алтернатива с многофункционално оборудване и фитнес уреди без кабели.