Предимства на евтините полипропиленовите килими

евтините полипропиленовите килими

Сред изкуствените килими полипропиленовите имат един от най-дългите списъци с предимства, така че нека ги разгледаме по-отблизо. В зависимост от качеството на продукта, полипропиленовите килими са евтини и струват много по-малко от естествените килими. Евтините полипропиленови килими не се наелектризират и не натрупват статично електричество (и следователно не привличат големи количества прах).

Още предимства на евтините полипропиленовите килими

На допир полипропиленовите килими са подобни на вълната (висококачествените продукти не се усещат като евтина синтетика на допир). Килимите, изработени от този материал, са хипоалергенни (не предизвикват алергични реакции), така че могат да се използват в различни части на вашия дом (например в спалнята и детската стая).

Евтините полипропиленови килими могат да бъдат намерени в почти всеки цвят и дизайн, тъй като багрилата се добавят по време на производството на полипропиленова нишка, от която в крайна сметка се прави килимът, така че такива килими не избледняват на слънце с времето, имат красив ярък нюанс и са предлага се в голямо разнообразие от цветове и нюанси (лесно е да изберете най-подходящия продукт за вашия интериор). Между другото, детските полипропиленови килими са доста популярни, тъй като са евтини, практични и често имат ярък и красив дизайн.

Предимства на евтините полипропиленови килими още е, че не се страхуват от влага, така че могат да се използват в помещения с висока влажност, без да се страхуват, че ще започнат да гният или ще се развият гъбички в купчината (при условие, че килимът няма памучна основа).

Килимите от полипропилен (както и другите синтетични подови настилки), за разлика от естествените (вълна), не приютяват насекоми (молци, прахови акари).

Полипропиленовите килими се почистват по-лесно, за разлика от килимите от естествени материали.

Въпреки многото очевидни предимства, полипропиленовите килими имат и своите недостатъци, които също трябва да се вземат предвид при закупуването на килими.

Не е дълъг експлоатационен живот (за разлика от килимите от естествена вълна и коприна).

Подобно на много синтетични килими, полипропиленовите килими са лош топлоизолатор през студения сезон (за разлика от вълната).