Професионално прочистване на канализация

поддръжка на мивка

Поддръжка на мивката след професионално прочистване

На всеки може да се случи да му се запуши мивката, докато мие мръсните чинии от вечерята. До сутринта мивката най-накрая се източва, но със сигурност не искате това да се случва отново. Затова е от ключово значение нашата поддръжка на мивката. Дали това е ситуация, в която можете да се справяте сами, или трябва да се обадите на водопроводчик?

Въпреки че запушената кухненска мивка е досадна, повечето хора могат да се справят с този често срещан проблем без водопроводчик или разяждащи химикали. Често натрупването на остатъци от храна и гръндж е виновно за запушването. Мазнини, влакнести храни като целина, нишестени неща като паста и картофи и дори кости могат случайно да попаднат в кухненската мивка. Въпреки че някои отпадъци от храна могат безопасно да бъдат смлени чрез изхвърляне на боклук, упоритите остатъци и грубата слуз могат в крайна сметка да запушат упорито работещата кухненска мивка.

Поддържайте кухненската мивка да се оттича правилно

След като отпушите канала на мивката си, дръжте го чист, като следвате тези указания.

  • Оставете водата да тече през цялото време, докато се използва кофата за боклук, и няколко секунди след това, за да отмиете остатъците от храна старателно в канала.
  • Поставяйте само половин чаша остатъци в контейнера за боклук наведнъж, за да избегнете претоварване на двигателя. Ако нямате място за изхвърляне на боклук, изхвърлете остатъците от храна в кошчето или купчината компост.
  • Веднъж седмично като поддръжка на мивката разтваряйте натрупаното вътре в тръбите, като изсипете половин чаша сода за хляб в канализацията и след това я долейте с половин чаша бял оцет. Содата за хляб помага за абсорбиране на миризми, меката киселина на оцета помага за разтварянето на натрупванията, а пенообразуващото действие на двете комбинирани отстранява частиците храна и други лигави остатъци. След като спре образуването на пяна, промийте дренажа с гореща вода, за да намалите допълнително натрупването.

Презастраховка

Независимо дали имате изхвърляне на боклук или не, следните предмети трябва да отиват в боклука или купчината компост, никога в канализацията на кухнята:

  • Утайка от кафе, която има тенденция да се слепва и в крайна сметка да се натрупва в тръбите.
  • Готварска мазнина, която покрива вътрешността на канала и стесняват прохода.
  • Нишестета като ориз, тестени изделия или картофи в количества над една четвърт чаша или така. Те се превръщат в подута, лепкава каша вътре в тръбите.
  • Жилисти, влакнести храни като целина, които могат да оплетат остриетата за изхвърляне на боклук.
  • Кости, костилки от плодове и черупки от яйца. Те са твърди за остриетата на контейнера за боклук и не се отмиват лесно в дренажната тръба на мивката.
  • Всякакви нехранителни артикули, включително хартия, фасове от цигари, боя, моторно масло, косми и котешка тоалетна. Нито едно от тях не преминава лесно през водопроводни линии.