Рецепти за бърза и здравословна закуска (втора част)

рецепти за бърза и здравословна закуска

Рецепти за здравословна закуска…продължение от част първа

Добра бърза и здравословна закуска е и изварата. Може да разбъркате малко обезмаслена извара с плодове – ягоди, ябълки, боровинки и други.

Най-добрата закуска обаче си остава тази, в която присъстват яйцата, които са богати източници на белтъчини. Най-лесно може да задушите три яйца в зехтин и след това да прибавите няколко зеленчука на пара.

Как да се справим с ранното ставане и закуската преди работа

Правилното хранене трябва да започне в ранните часове, особено за тези, които стават между 6 и 7 часа. Много по-лесно би било, ако се научите да приготвите закуската си от предната вечер. Кисело мляко, ситно нарязани плодове, малко канела, една лъжица мед и прибирате вкусната комбинация в хладилника. А на сутринта ще си хапнете нещо много вкусно и полезно.

Рецепти за бърза и здравословна закуска: „Солено квадратче”

Ще ви предложим една по-нетрадиционна, но изключително бърза и здравословна закуска. Нужните продукти за нейното приготвяне са следните:

• Пуешко месо;

• 100 гр. сирене;

• 1 яйце;

• подправки;

• зеленчуци по избор.

Крехкото месо се разрязва на две половини, после оформяте „рамките” за направата на квадрат. Във вътрешната част поставяте сиренето и зеленчуците, прибавяте 1 яйце отгоре и подправяте. Времетраенето за приготвянето на едно такова „квадратче” е не повече от 10-тина минути. Накрая настъргайте малко кашкавал и сте готови! Бон апети!

Вашият коментар