Решения за запушени дренажни тръби

запушена дренажна тръба

Чудите се как да отпушите запушена дренажна тръба

Отпушване със закачалка

Ако имате запушена дренажна тръба, огъната телена закачалка е една от възможностите. Използвайте обикновена телена закачалка и я изправете колкото е възможно повече. Огънете единия край, за да създадете кука, прокарайте я през дренажа и започнете да ловите.

След като издърпате косата и/или други вещества, се препоръчва да пуснете гореща вода, за да почистите канала.

Отпушване с бутало

Буталото е друга възможност, но много хора не знаят как да го използват правилно. Първоначалното натискане не трябва да е силно.

Опитвате се да изтласкате въздуха от буталото, но не искате той да се пръска – особено ако имате дървени подове в кухнята и банята. След като водата изтече, можете да започнете да натискате по-силно, но се уверете, че буталото е здраво на мястото си. Не се отказвайте, ако не видите никакъв напредък след четири или пет напъна.

Може да отнеме повече от дузина натиска при почистване на запушени тръби, за да видите някакви резултати. Също така се уверете, че има достатъчно вода в тоалетната, за да покрие буталото.

Отпушване на тръби със сода и оцет

Още едно решение за запушени дренажни тръби е содата за хляб и оцетът. Пригответе смес от 1/3 чаша сода за хляб и 1/3 чаша оцет, които ще пенят, когато се комбинират. Изсипете го незабавно в канализацията и газещото действие ще помогне за разграждането на мръсотията, космите и мръсотията.

Желателно е да го оставите да престои един час – въпреки, че оставянето му за една нощ е още по-добре – и след това да го изплакнете с гореща вода.

Можете също така първо да изсипете сухата сода за хляб в канала и да я преследвате с оцета. Той обаче казва, че врящата вода вероятно е по-лесният съвет. Сварете толкова вода, колкото може да побере чайникът Ви, и бавно я излейте в канализацията на два или три етапа, като оставите горещата вода да действа няколко секунди между всяко наливане.

Уверете се, че мивката ви е празна, преди да опитате това, и бъдете изключително внимателни, когато боравите с гореща вода. Химически почистващи препарати за запушени дренажни линии са рискован вариант, тъй като тези химикали не действат толкова бързо и могат да бъдат корозивни.

Ако не сте сигурни какво да правите или решенията по-горе не са работили, свържете се с професионалист, който да ви помогне да изчистите канализацията бързо и по-ефективно.

Предотвратяване на запушване на канали

Например, ако косата ви е склонна да пада силно, когато я миете, вземете проактивен подход. Уверете се, че имате предпазител над канализацията, за да улавяте косата по-често. Този съвет работи, независимо дали миете косата си под душа, мивката или докато се киснете в любимата си вана. Независимо дали използвате съдомиялната си машина или миете чиниите си на ръка, първо изстържете чиниите върху кофа за боклук, за да сте сигурни, че по тях няма останала храна.