Секционни врати и най-добри производители

Секционни врати

Избор на секционни врати

Изборът на секционни врати се оказа много отговорна задача. Особено заради огромното им разнообразие. Няколко марки секционни врати са популярни на пазара заедно: Alutech, Hormann, Doorhan. Секционните врати от тези фирми се различават по следните параметри: цена, параметри и обхват.

Затова ще бъде добре и нека анализираме коя марка заслужава внимание повече от останалите.

Ето и кратка информация за производителите на гаражни врати, които изброихме по-горе:

Alutech е една от най-големите марки за секционни врати в Източна Европа. Конструкциите на Alutech се произвеждат в Чехия, Австрия, Беларус, Украйна и някои други страни. Периодът на съществуване на фирмата е около 25 години.

Hormann е немски производител, който е лидер на пазара. Тази фирма притежава множество патентовани разработки в производството на секционни врати. Дизайните на Hormann се произвеждат изключително в Германия и от там се доставят до други страни по целия света.

Doorhan е руски производител, който е малко по-нисък по популярност от двата изброени по-горе. Секционните врати на марката се доставят за предпочитане в Беларус и Украйна.

За да улесним идентифицирането на лидерите, ние анализираме секционните врати от всеки производител по няколко критерия. Сред тях: експлоатационни характеристики, наличен асортимент, ценова политика.

Да се фокусираме върху качеството на секционните врати: Alutech, Hormann или Doorhan?

Качеството на вратите се доказва от много параметри:

  • Сила, устойчивост на износване. Тук дизайните на Alutech и Hormann са почти на едно ниво. Секционните врати от тези марки са проектирани за 25 хиляди работни цикъла, а също така са пригодени за работа през зимата (замръзване е практически изключено). Doorhan също не може да се нарече абсолютен аутсайдер: дизайните на този производител, макар и по-малко устойчиви на ниски температури и механично натоварване, също ще издържат около 20-25 хиляди отваряния и съответно затваряния.
  • Топлоизолационна способност. По отношение на поддържането на топлината, някои версии на секционните врати Hormann (с маркировка LPU) уверено печелят. Те имат двустенен дизайн, така че са подходящи за монтаж не само в гаражи, но и в домашни работилници.