Симптоми на дефицит на магнезий

Дефицит на магнезий

Знаете ли, че магнезият е важен биофактор за здравето на всички жени?

Магнезият, както и желязото и фолиевата киселина са особено важни за жените, тъй като те поддържат изключително много функции в женското тяло. Дефицит на магнезий.

При бременни и кърмещи жени дефицитът на тези важни елементи може пряко да повлияе на развитието на плода. Балансирана диета, която включва основни биофактори, може да помогне за предотвратяване на дефицити и да Ви помогне да се чувствате бодри, енергични и здрави.

Научете повече за магнезия и за това как да забележите признаци на дефицит на магнезий, както и колко фолиева киселина и желязо са необходими по време на бременност.

Магнезият е жизненоважен елемент за човешкото тяло. Най-високо съдържание на магнезий се наблюдава в костната, мускулната и нервната тъкан. Биологичната роля на магнезия е голяма. Той е универсален регулатор на метаболитните процеси в организма и един от ключовите елементи на обмяната на веществата.

Магнезият често действа като естествен калциев антагонист, като участва в расслабването, отпускането на мускулните влакна.

Недостигът на магнезий, съответно, се проявява в мускулни спазми, напрежение, крампи – такива неприятни, болезнени симптоми са особено нежелани по време на менструация и бременност.

Симптоми на дефицит на магнезий по време на бременност

Бременността и кърменето са важни периоди в живота на жената, през които се увеличава нуждата на организма от магнезий. Първите признаци на дефицит на магнезий по време на бременност могат да бъдат мускулните крампи, също и чести запек и крампи в мускулите на прасеца.

Влиянието на състоянията с дефицит на магнезий върху развитието на усложнения при бременност се счита за признато. Според няколко проучвания, достатъчното снабдяване на тялото на майката с магнезий създава основата за пълноценно раждане на плода и раждането на здраво дете.

Препоръчителният дневен прием на магнезий за бременни жени е 310-350 mg. Жените, които кърмят, се нуждаят от още повече магнезий. Препоръчителният дневен прием на магнезий за кърмещи жени е около 390 mg.