Спортът е здраве. Защо трябва да се спортува (втора част)

спорт и здраве

…продължение от част първа

Защо трябва да се спортува?

В повечето случаи, мъжете избират футбола не само като забавление, но и като вариант за подобряване на физиката си. Футболът е спорт, който натоварва голяма група мускули и отделно подобрява ритъма на сърдечната дейност.

Естествено, тук не говорим за професионални тренировки всеки ден, а посещаване на зеления терен поне 2 пъти седмично по 1 час. Терените с изкуствена настилка са идеално място за психическо разпускане след тежък ден и физическо натоварване.

Друг спорт, който може да помогне на Вашето здраве е тенисът. Чрез него провеждате комплексна тренировка, която натоварва цялото тяло.

Благодарение на него се понижава процента от възникване на проблеми със сърдечно-съдовата система, подобрява се цялостната координация на тялото, развиват се различни мускулни групи, намалява се риска от появата депресия чрез освобождаване от напрежението и се подобрява концентрацията.

Този високо динамичен спорт позволява изгаряне на голям брой калории и лоши мазнини. Със сигурност ще изгорите много повече калории докато играете тенис, отколкото ако използвате велоергометър.

Средният брой на изгорени калории според натоварването варира между 250-500 ккал на час.

Все пак, ако нямате времето за посещение на спортни обекти, може да улесните живота като се снабдите с велоаргометър. Средната цена на приличен модел варира между 200-300 лв.

Най-ефективната полза от използването на велоергометър се крие в това, че тренировката спада към кардио групата и по този начин повишава общата издръжливост на вашата сърдечно-съдова система.

Укрепването на мускулите и ставите е полезно особено за хората на възраст между 40-50 години. Велоергометърът е оръжие, което елиминира хронично натрупания стрес от ежедневните проблеми на работното място. Освен това е лесен за поставяне, а и не заема много място в стаята.

Спортът не трябва да е задължение и да се практикува насилствено. Той трябва да носи удоволствие, защото по този начин въздействието върху тялото е коренно различно.

Заложете на най-близкия стадион или парк и просто потичайте за удоволствие. Дори в този най-прост метод за практикуване на спорт, можете да получите нужните резултати за най-кратко време.

Не забравяйте, че здравето е най-ценното нещо на този свят и ние сме длъжни да го задържим.

Вашият коментар