Съвети при избор на плъзгаща врата

избор на плъзгаща врата

Избор на плъзгаща врата

Нищо не може да победи гъвкавостта на плъзгащата се врата. Има редица комбинации и възможности, които трябва да имате предвид, когато търсите идеалното решение за избор на плъзгаща се врата за вашия собствен уникален дом. Нещата, които трябва да имате предвид, включват размерите, дизайна и цвета, но трябва също да оцените условия като енергийна ефективност, изисквания за поддръжка и защита срещу кражба с взлом. Важното е да получите решение, което отговаря на вашите изисквания.

 

СЪВЕТИ ПРИ ИЗБОР НА ПЛЪЗГАЩА ВРАТА

 

  1. ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ

Материалите, които изберете за вашите плъзгащи се врати ще определят външния вид, качеството на живот и изискванията за поддръжка на вашия дом. Алуминият е устойчив материал, който може да се справи с почти всичко. Плъзгаща се врата от алуминий може да бъде открита, без да се повреди от вятър, дъжд или влага.

Ако изберете плъзгаща се врата от алуминий, тя ще бъде напълно без поддръжка, освен бързо почистване със сапун и вода. С други думи, ще избегнете изстъргване, боядисване и оцветяване, които дървените рамки изискват на редовни интервали.

В допълнение, плъзгаща се врата от алуминий ще издържи почти два пъти по-дълго от алтернативата от дърво. Докато плъзгащите се врати от дърво имат приблизителен живот от около 25 години, плъзгащите се врати от алуминий могат да издържат почти 40 години.

  1. ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНОТО НИВО НА ИЗОЛАЦИЯ

Уверете се, че избраната от вас плъзгаща се врата има правилните топлоизолационни свойства. Вашите изисквания за топлоизолация ще зависят от това къде ще поставите плъзгащата се врата. В оранжерия може да бъде достатъчна проста конструкция с двоен стъклопакет. Нивото на изолация трябва да е по-високо, ако плъзгащата се врата ще функционира като врата за тераса. Тройният стъклопакет осигурява по-добри топлоизолационни свойства и може да издържи много що се отнася до водо- и херметичност. Плъзгащите се врати с троен стъклопакет и ниска U-стойност, с други думи стъкло с висока топлоизолационна способност, изпълняват както енергийните изисквания, така и поддържат качеството на живот във вашия дом. Монтирайте плъзгащата се врата в топла зона, за да се възползвате напълно от топлоизолационните свойства.

  1. ОПТИМИЗИРАЙТЕ ГЛЕДКАТА И СВЕТЛИНАТА

За да запазите изгледа и естествената светлина, имате нужда от плъзгаща се врата с възможно най-голяма стъклена повърхност. Например, можете да използвате височината на стаята, като изберете плъзгащи се врати, които достигат от пода до тавана. Ако изберете решения с интегрирани профили, ще увеличите максимално стъклената повърхност, тъй като избягвате рамките на вратите, които блокират светлината и гледката. Плъзгащите се врати са възможни в много големи размери, които дават на вашия дом възможно най-добрия изглед и естествена светлина. Те могат да бъдат интегрирани в пода, стените и тавана. Това означава, че профилите не се виждат и стъклото излиза право срещу стената. Дръжката е интегрирана в профилите. Можете да се сдобиете с ръкохватка, която се простира по цялата височина на вратите. Въпреки тежките крила на вратата, системата с колела на плъзгащата се врата улеснява плъзгането. Възможни са и моторизирани решения, които могат да се управляват чрез приложение или дистанционно управление.