Създаването на килимите

Създаването на килимите

Магията на създаването на килимите

Цветовете на килимите, още от древността, са били символични. Така например, червеното е означавало богатство, синьото – величие и благородство, жълтото – защитено от провал. Така килимите имали определено свещено значение.

Всичко това създава около наглед този обикновен битов предмет като килим, някаква магическа аура. Не напразно в ориенталската култура килимът от век на век се превръща в център на различни приказки, стихотворения, легенди и традиции. Килимът се споменава неведнъж и става център на сюжета в приказките на Шехерезада от „Хиляда и една нощ“. Вземете например световноизвестния летящ килим от историята за Ала Ад-Дин и вълшебната лампа.

Тук е необходимо да се каже за специалната енергия, която носи килимът, направен от необичайно талантливите и чувствителни ръце на майстора. Несъмнено има значение кой и как е проектирал този килим, какви цветове и шарки са избрани от конкретен човек. Ето как душата се влага в бездушен продукт. Това винаги е било основната ценност на ръчно изработения килим. И който, ако не ориенталски човек, на генетично ниво, лоялен на традициите на своя народ, може най-добре да предаде и съхрани специалната, уникална енергия на ръчно изработеното килимарство.

Ние сме фирма Тонинекс ООД. Разгледайте нашите килими. Свържете се с нас на телефон: 888249719. София, бул. Христо Ботев, № 92.

На изток хората винаги са придавали специално значение на килимите, изразявайки с тяхна помощ отношението си към живота и света около тях. Определени характеристики на килим могат да демонстрират статута на неговия собственик или необикновения талант и умения на създателя му. Поради уникалните черти на един или друг килим, хората прославиха своя народ, обявиха величието на страната, в която е изтъкан. Така че майсторите се състезаваха в броя на използваните цветове и нюанси, размерите, лукса и високата цена на килимите. И най-влиятелните хора в света се стремяха да ги завладеят, за да подчертаят тяхното величие и да задоволят собствената си суета.

Автентичните ориенталски килими, които са истински произведения на изкуството, предизвикват истински интерес у хората, красотата им привлича и омайва, изпълвайки домовете и душите ни с необикновена топлина.

Вашият коментар