Технически характеристики и оборудване на уредите за миене на под

уреди за миене на под

Много зависи от Вашите конкретни нужди за уреди за миене на под. Например за стаи до 700-800 кв. м. компактна машина с ширина на почистване до 40 см и обем на резервоара до 25 литра е напълно достатъчна.

Тежки и високопроизводителни уреди за миене на под с ширина на почистващата повърхност 65-75 см и резервоари за вода с обем 100-150 литра са необходими само за почистване на доста големи помещения, чиято площ се изчислява в хиляди квадратни метри.

Когато купувате уред за миене на под, винаги проверявайте не само техническите характеристики, но и оборудването. Понякога се оказва, че комплектът не включва много важни елементи, които във всеки случай ще трябва да бъдат закупени допълнително.

Уредът за миене на под е удобно, надеждно оборудване, което се използва за поддържане на подовете чисти в общите части. Ефективен върху всякакъв вид повърхност.

Има следните видове скрубери:

  • Акумулаторни (захранвани от акумулаторна батерия, имат голям радиус на покритие);
  • Мрежови (по-евтина, оборудвана с електрически кабел, използва се за почистване на офиси);
  • Радери (имат волан и вградена седалка за оператора, машини с шофьорска седалка са удобни при миене на подове в помещения с големи площи).

Преди да купите почистващ уред за миене на под, определете площта, която планирате да почистите – мощността и производителността на необходимото оборудване зависи от този показател:

  • за малки пространства можете да изберете по-компактни коли с мрежов кабел; за големи площи са подходящи акумулаторни коли или ездачи;
  • проучете характеристиките на избрания модел – неговата производителност зависи от размера на резервоара, ширината на четката, смукателния лъч;
  • изберете размера на единицата според размера, бъркотията на помещенията, помислете за наличието на стелажи, стълби, асансьори;
  • уверете се, че в цената на автомобила е включена цената на акумулаторите, за да не се налага да плащате отделно закупуването им;
  • изберете оборудване от известен производител, с гаранция.