Топ грешки при линк билдинга, които трябва да избягвате през 2022 г

Топ грешки при линк билдинга

Топ грешки при линк билдинга

Топ грешки при линк билдинга. Както купуването, така и продажбата на връзки може да бъде грешно и да навреди на вашия блог в резултатите от търсачките. Роботата на търсачките стават все по-умни и имат алгоритми, които могат да усетят, ако купувате платени връзки от други източници. Google дори има вътрешни системи, където хората могат да докладват за токсични връзки, продавани от директории или PBN мрежи, така че не забравяйте да избегнете грешка при закупуването на връзки.

Когато Google Page Rank създаде много шум сред блогърите, се превърна в обща тенденция връзките да се подготвят от външни източници в замяна на малки количества. Крайно време е да премахнете всички тези спам връзки, преди да бъдат проследени и след това наказани от Google.

Класирането Ви в търсачките рязко пада, когато Google усети, че купувате линкове от лоши източници. Но все още има хиляди хора, които купуват връзки безопасно. В крайна сметка: Ако купувате или продавате връзки, има голям шанс Google да ви намери и да накаже сайта ви от резултатите от търсенето. Така че избягвайте го, особено когато нямате сигурност за закупуване на връзки от авторитетни или сигурни източници.

Не предприема никакви действия за премахване на токсични линкове

Знаете ли за актуализацията на Google Penguin?

Актуализацията на Penguin е предназначена да подобри резултатите от търсенето на Google чрез премахване на уеб страниците с токсични препратки. Токсичните препратки обикновено са неестествени и неуместни препратки, които вредят на класирането в търсачките на даден сайт. Така че актуализацията на Penguin беше въведена, за да се фокусира главно върху санкционирането на сайтовете с много токсични връзки, заедно с лош профил на обратна връзка.

Изграждайте само dofollow links

Една от най-големите грешки при съставянето на списъци, които повечето хора могат да направят, е създаването само на един вид препратки, т.е. Изграждането само на един тип препратки е лоша SEO практика и Google може да започне да наказва вашия сайт за такава практика за линк билдинг.

Да, връзките nofollow не дават никаква стойност на резултатите от вашата търсачка, но дават на вашия сайт страхотен тласък по отношение на SEO, особено когато получавате nofollow връзки от различни домейни (напр. когато коментирате различни сайтове).

В крайна сметка: Започнете да отдавате еднакво значение на изграждането както на dofollow, така и на nofollow линкове. Ако използвате публикуване на гости, за да изградите dofollow връзки, използвайте и коментари в блога, за да изградите nofollow връзки. По този начин можете да изградите смесица от dofollow и nofollow връзки, без да бъдете санкционирани от Google.

Изграждане на връзки от страници или домейни без индекс

Има хора, които изграждат връзки от страници без индекс, домейни или уебсайтове. Ако уебсайт или страница не са индексирани в Google и ако се опитвате да получите връзки от тези страници, вашият сайт ще има голям шанс да бъде наказан поради алгоритмите за търсене на Google. Независимо дали го правите съзнателно или несъзнателно. Не забравяйте да избягвате подобни грешки, за да играете на сигурно в резултатите от търсенето с Google.

В крайна сметка: Винаги следете профила си за обратна връзка. Използвайте инструменти като Semrush, за да наблюдавате вашите обратни връзки и ако откриете нещо застрашително (злонамерени или неиндексирани уеб страници), отървете се от тях възможно най-скоро.

Използване на оптимизиран anchor text

Това е друга често срещана грешка, която повечето хора правят дори през 2022 г. Google третира оптимизираните anchor text връзки като черна SEO стратегия и сайтът ви може да бъде наказан, ако прекалите.

Ако използвате един и същ anchor text докато изграждате връзки в различни блогове. Вие сте длъжни да се сблъскате с наказание вместо промоция. Тези връзки скоро ще бъдат маркирани като спам от търсачката. Трябва да избягвате да използвате твърде много един и същ anchor text. И да използвате няколко комбинации, за да го направите по-естествен за ботовете на Google.

В крайна сметка: Стойте далеч от anchor text, докато правите линк билдинг. Използвайте различни комбинации от anchor text, когато искате да изградите връзка dofollow.