Финансова грамотност по време на криза

Беден Богат - финансови съвети

Днес, уважаеми читатели, за зла участ, в България се наблюдават няколко кризи. Здравна, финансова, политическа, въпреки новото правителство, тъй като доверието, поне според нас, не е на високо ниво, както и хуманитарна, дори евентуално предвоенна криза.

Всички виждаме, какво се случва с цените.

Горивата достигнаха рекордно високи цени, задминавайки три лева за литър. Лекарства, хранителни продукти, всичко е нагоре.

Какво да правите с финансите си, как да запазите състоянието си, как да го умножите, ако въобще ситуацията го позволява, именно на тези въпроси ще откриете отговори в този сайт.

В проект BedenBogat.com ще откриете мотивационни мисли, съвети, препоръки, както и много интересна и полезна, позитивна информация, която ще подобри ежедневието Ви.

Проектът е изключително полезен и се надяваме, че ще го сподеилте с приятели, след като вече се уверите, че е такъв.

 

Финансовата грамотност, в тези тежки времена, в които се намира България  е нещо, на което да обърнете сериозно внимание. Икономията, пазаруването на изгодни стоки, са част от малките стъпки, които трябва да предприемете.

Например, вместо да ползвате автомобил, при тези скъпи горива е удачно да опитате да ходите пеш, или да ползвате градски транспорт, било то метро, автобус, тролейбус и други.

Обединението, когато пътувате извън града, в който живеете, споделеното пътуване, също е добро решение.

Рационални покупки всеки ден

Спрете с покупката на ненужни вещи. Опитайте се да сведете уредите до 500 в домакинството. Изхвърляйте ненужното и не купувайте неща, които не Ви трябват.

Инвестирайте в душевното развитие, в обучение, в развитие!

Спрете да гледате телевизия и да четете всякакви известни и безизвестни информационни агенции

Потокът от информация може да Ви навреди, и то сериозно. Ще почувствате раздразнителност, напрежение, кофти положение, ако четете всеки ден какво се случва около Вас. Особено, ако сте с негативни, токсични приятели в социалните мрежи. Ограничете ползването на социални мрежи до минимум.

Не четете новинарски сайтове, които са съмнителни, с недоказана репутация.

Сведете гледането на телевизия до минимум. Не гледайте новини!

Това са наши препоръки, като искаме да обърнем внимание, че сами решавате, дали да ни послушате, или не.

Финални думи

Финансовата (не)грамотност засяга радикално целия живот на човека. Всеки от нас трябва да взема финансови решения всеки ден, независимо дали е готов за това или не: именно тези решения определят нашето благосъстояние, те определят успеха или провала на нашия бизнес и инвестиции.

Бъдете разумни и намалете харчовете!