Характеристики при контрол на теглото и избора на куче

контрол на теглото

В някакъв момент от живота много хора решават, че искат да имат куче домашен любимец. Избора на куче не е лесна задача, както и контрол на теглото. Нужно е време и внимателно обмисляне. Съществуват различни породи и разновидности кучета. Преди да вземете такова съдбоносно решение е важно да направите подробно проучване и да намерите идеалната порода за вас. Тя трябва да пасва на начина ви на живот.

Характеристики, които трябва да вземете предвид при избора на куче и контрол на теглото :

На първо място, трябва да вземете под внимание размерите на кучета. По-големите породи се нуждаят от повече пространство за физическа активност. Те не са особено подходящи за хора живеещи в апартаменти. За такъв тип хора са подходящи по-малки породи, като мопса. Друг важен фактор при избора на куче е наличието на деца. Ако имате деца е важно да изберете порода, която е дружелюбна и има повече енергия за игра. 

Важно е да съобразите енергийното ниво на кучето с начина си на живот. По-енергичните кучета изискват по-чести и продължителни разходки. Ако сте активен човек, куче с високи нива на енергия ще е идеално за вас. Ако пък предпочитате да релаксирате, то се нуждае от по-уравновесена и спокойна порода.

Важен момента при избора на порода е темперамента на кучето. Критично е да изберете порода която отговаря на вашия начин на живот. Освен това е важно да вземете предвид мястото с което разполагате – дали живеете в апартамент или къща. Не е невъзможно да гледате големи породи в малки пространства, но със сигурност не е препоръчително. Наличието на двор и идеалния вариант за по-големи кучета. Със сигурност обаче малките породи също се чувстват по-добре в отворени пространства.

Необходимо е наистина да отделите нужното време и да помислите за това, коя порода би била най-подходяща за вас. При подходящ избор вие ще можете да осигурите на кучето дълъг и щастлив живот без да си докарвате излишни главоболия и неудобни ситуации.