Химическо почистване и пране на матраци и други продукти

химическо почистване и пране на матраци

Квалифицирани кадри в нашата фирма за химическо почистване и пране на матраци и други продукти. Ние гарантираме, че за нас работят само истински специалисти в своята област. Всички служители са обучени и имат дългогодишен опит в сферата на химическото чистене и пране. Те знаят как ефективно да боравят с различни видове тъкани и материали. Бъдете сигурни, че Вашият изпран матрак ще излезе от нас напълно чист и като нов.

Вашият матрак ли е най-мръсното място в къщата?

Изненадващо е, че досега хората рядко се замислят, че самото място, където човек прекарва по-голямата част от времето си у дома, често е едно от най-замърсените в къщата и остава без подходяща грижа. И така, в леглото, дори при честа смяна на спалното бельо и най-внимателната употреба, върху матрака се натрупват бактерии, човешки секрети от тялото (например пот), прах и други различни замърсители.

Според научни изследвания за 5 години нормална употреба на един матрак без професионално химическо чистене и пране на матрака в него се натрупват около 2 кг прах!

Какво крие един непочистен матрак?

Домашният прах, който постепенно се утаява и прониква дълбоко в матрака, може да съдържа безброй много малки, много неприятни и дори опасни органични и минерални частици, особено:

пърхот и косми от домашни любимци;

мъртви частици от човешка кожа;

хранителни елементи (трохи, петна);

фрагменти от тела на насекоми и птичи пера;

спори на плесени;

пясък;

вълни от плат;

най-малките елементи от материали, от които са направени стени и предмети от бита;

екскременти на насекоми и други микроорганизми.

И това съвсем не е пълният списък!

Освен всичко това, матракът е идеална среда за развитие на различни микроби и бактерии, както и за местообитание и размножаване на прахови акари. Според наблюденията на лекарите прахови акари и други опасни патогенни микроорганизми живеят в матраците на 90% от населението!

Освен прах, по време на работа матракът абсорбира голямо разнообразие от миризми, които с течение на времето могат да се концентрират в много неприятен за обонянието букет.