Цветовете на банята

цветовете на банята

Цветовете на банята

Цветовете на банята – те добавят живот и могат да действат релаксиращо, когато се използват умело. Обикновено, сивите или белите стени могат да бъдат депресиращи, събуждайки асоциация като в болница, където по пода и стените плочките обикновено са стерилно бели. Но човек трябва да знае как да се използват и смесват цветовете, иначе резултата може да бъде катастрофален! Представете си, червени стени като домати със сини фитинги, зелени завеси, оранжеви плочки… И така нататък… Катастрофа!

Цветови схеми за персонализиране на баня

Цветовите схеми за баня се прилагат не само за стените, но за цялостното оформление на банята. Така че, цветът на мебелите и аксесоарите като плочки, мивки, шкафове, мебели, кърпи, килими и декорации за баня също са от значение. Ето някои основни положения, които може да разгледате при избора на цветове за банята.

На първо място съществуват основни (първични) и смесени (вторични) цветове. Всеки знае за основните (червено, синьо и жълто), и смесените цветове (зелено, оранжево, и лилаво). Общоизвестно е, че вторичните цветове се получават, когато се смесват два първични цвята. Но чували ли сте за третични цветове? Третичните цветове се получават, когато основен цвят се добавя към вторичен, като има различен ефект. Освен тези основни цветове има цяла широка гама от цветове и багри или нюанси, сред които може да избирате. Когато бялото се добавя към цвят, то произвежда оттенък и когато се добави черно или сиво, то произвежда сянка! С други думи, в днешно време, съществуват цветове, които се наричат текстурирани.

Всичко това може да бъде объркващо, така че е най-добре е да се обърнете към цветното колело. Изберете цветовете за Вашата баня от цветното колело, за да сте сигурни, че сте направили правилния избор. Цветното колело може да е от голяма помощ при избора на цветова схема за вашата баня. Аналогични цветове (цветове, които са в непосредствена близост един до друг върху цветното колело) дават хармонично усещане. Допълващи се цветове (цветове, които са разположени един срещу друг върху цветното колело) са контрастни цветове, които, когато се комбинират заедно, дават ярък и артистичен външен вид.

Източник:Керамо

Вашият коментар