12 книги, които трябва да прочетем през 2017 г. (първа част)

12 книги които трябва да прочетем през 2017

Трябва да прочетем следните впечатляващи заглавия:

Безспорно, на първо място застава дългоочакваното продължение от цикъла “Песен за Огън и Лед” – епично сказание за владетели, воини, магьосници, дракони, наемни убийци и незаконнородени претенденти. Шестата книга от фентъзи поредицата на Джордж Р. Р. Мартин ще се казва “Ветровете на зимата” и ще излезе от печат през март 2017 г. Феновете обаче все още не бързат да се радват, тъй като е всеизвестно, че Мартин не обича много да спазва сроковете. А как ни се иска тази книга наистина да излезе само след няколко месеца!

През април 2017 г. поздрав от миналото ще ни изпрати авторът на знаменитите романи “Нежна е нощта” и “Великият Гетсби” Франсис Скот Фицджералд. Тогава ще излезе сборникът с разкази на големия писател, озаглавен “Бих умрял за теб”. Книгата ще включва някои от ранните и неиздавани до този момент разкази на автора, които той написва през 30-е години на миналия век. “Бих умрял за теб” събира истории, които Фицджералд никога не публикува, тъй като те силно се отличават от приетите представи на американското общество за живота и света като цяло. Писателят решава да запази творбите за себе си, вместо трудът му да бъде цензуриран.

През есента на 2017 г. приключенията на професор Робърт Лангдън продължават! Дан Браун ще публикува новата книга от цикъла за находчивия изследовател. Той умело превъплътен и на големия екран от холивудската звезда Том Ханкс. Творбата на Дан Браун ще се казва “Произход” и в нея Лангдън за пореден път ще се сблъска с опасности, тайни, религия, наука и изкуство.

Новоизгряваща книга:

Известният актьор Гари Олдман (“Дракула”, “Черният рицар”) също реши да опита силите си като писател. През 2017 г. ще излезе романът му “Кървави конници”. Той е хорър-уестърн история за вампири, които живеят в Дивия Запад. Звучи почти като сюжет на нов филмов блокбастър!…

Вижте втората част на тази статия тук!

Вашият коментар