5 съвета за избор на перфектната пътека за коридор

пътека за коридор

5 съвета за избор на перфектната пътека за коридор

По-долу сме очертали нашите пет най-добри съвета, които трябва да имате предвид, преди да изберете пътека за коридор за вашия дом.

1. Изборът на правилната ширина на пътеката е важен

Тъй като твърде тясна или широка част ще повлияе на дизайна на килима и практичността на употреба. Винаги препоръчваме периметър на подовата настилка най-малко 10 см, за да се гарантира, че килимът не се струпва в перваза или стените. Дължината е не по-малко важна и имаме много клиенти, които избират по-късо парче, което „плува“ в средата на коридора или далеч от входната врата.

Две често забравяни съображения, когато става въпрос за измерване, са свободата под входната врата и за всякакви арки, които могат да прекъснат коридора на викториански или федерален дом.

2. За необичайно дълги коридори могат да се използват

Две съвпадащи или допълващи се коридора за скъсяване на визуалната дължина. Цената на ръчно тъканите пътеки за коридори нараства експоненциално при по-дълги дължини от 6 м (тъй като стават технически трудни за тъкане). Така че, за изключително дълги коридори включването на две части също може да бъде рентабилен вариант.

3. Коридорите имат близки успоредни стени

Които правят всеки поклон в тъканта на бегач супер видим. Откриваме, че ако има по-голямо от 5% вариация в ширината на пътека 5 м или по-малко, ще има забележимо визуално въздействие, когато е включено в коридора.

4. Много коридори нямат голямо количество естествена светлина.

Светлината играе важна роля в представянето на цветовете на всички традиционни килими. За тъмните коридори килимите с по-светли и ярки тонове с лъскави власинки вълна могат да помогнат за оживяването на пространството и създаване на по-приветливо усещане.

5. Коридорите действат като основна входна точка за повечето домове.

От съществено значение е да изберете качество, което ще издържи на много употреба и е лесно за обслужване. Персийски или афганистански бегач, изтъкан върху твърда основа, няма да се степва.

Надяваме се, че тази информация е полезна при намирането на перфектния ръчно изтъкан пътека за коридор.